INCENDIAR: GRESEALA SAU INTENTIE? UDREA l-a dat in gat pe TRAIAN BASESCU – document

ELENA UDREA a fost, timp de mai bine de un deceniu, unul dintre aliatii de capatai, ai fostului presedintelui TRAIAN BASESCU. In ciuda acestui fapt, ELENA UDREA a facut o dezvaluire incendiara, intentionata sau nu, in cadrul  denuntului public facut la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si in care este vizat seful interimar al SRI, FLORIAN COLDEA.

Astfel, in paginile 13 si 14 ale denuntului amintit, ELENA UDREA sustine ca fostul presedinte TRAIAN BASESCU l-a sunat pe FLORIAN COLDEA pentru a-i spune sa “potoleasca” avantul celor de la RTV in privinta dezvaluirilor dintr-o emisiune, in caz contrar, urmand sa iasa public cu acuzatii. Si “RTV-ul s-a potolit imediat”, sustine UDREA.

Iata pasajul respectiv:

In ultima saptamana la Cotroceni, pe RTV era o emisiune in care se analizau dosarele penale la care va trebui sa raspunda Traian Basescu. O emisiune de linsaj, desigur, dar si de decredibilizare a presedintelui. L-a sunat pe Coldea si i-a zis ca isi da seama ce se intampla si ca daca nu se potolesc va iesi public sa il acuze ca Ghita este omul lor, care le face jocurile. RTV-ul s-a potolit imediat.

In continuare va prezentam transcrierea completa a DENUNTULUI INITIAL la adresa directorului interimar al SRI FLORIAN COLDEA facut de ELENA UDREA la DNA:

CITESTE SI: INCENDIAR COCOS s-a autodenuntat la DNA: I-am dat BANI lui GHITA! Ma tem pentru viata mea 

Prezentul document contine 16 pagini

30.01.2015

Doamna Procuror,

Subsemnata Udrea Elena Gabriela, fiica lui Neculai si Maria, nascuta la data de 26.12.1973, in municipiul Buzau, Judetul Buzau, domiciliata in Bucurelti, Bulevardul Unirii, nr. 15, bl. 3, sc. A, apt. 4, sect. 4, posesoare a CI seria ____, n. __, CNP _________, in temeiul art. 19 din OUG nr. 43/2002 modificata, intele sa formulez in dosarul nr. 187/8/2013, urmatoarele:

Denunturi

De zece ani sunt in politica si m-am afla permanent in randul celor care s-au luptat in mod public pentru a sustine justitia, demersurile impotriva coruptiei si am sustinut si sustin in continuare ca legea trebuie sa fie respectata de catre cei puternici la fel ca si de catre cei slabi, de catre cei cu functii inalte in stat, la fel ca si de catre simplii cetateni.

Am afirmat ca sustin ideea de justitie pana la capat si nu ma voi dezice de acest principiu. Insa, cred ca justitia pana la capat poate schimba cu adevarat societatea doar daca este justitie de adevar pana la capat.

Insa adevarul este ca pana si justita trebuie sa se faca prin respectarea legii. Astazi, intr-o tara in care aproape oricine poate fi acuzat, de la Presedintele Iohannis, care nu a apucat sa ne explice povestea celor 6 case ale sale, pana la cetateanul care daduse un borcan cu miere si o suta doua de euro pentru a obtine o pensionare anticipata, exista riscul ca cei care decid pe cine si cand acuza, sa o faca din interese ce nu au legatura cu justitia sau dreptatea. De asemenea, intr-o astfel de tara, va detine puterea absoluta cel care detine catusele. Nimeni nu va avea curajul sa nu se supuna vointei celui care poate in orice moment sa decida arestarea oricui. Cu atat mai mult cu cat exista un puternic suport popular fata de arestarea tuturor celor care detin sau au detinut functii, sunt persoane publice si fac afaceri mari, pe ideea ca nimeni nu poate ajunge sus fara sa incalce legea.

In aceste conditii, cand si patronii de presa si jurnalistii, si procurorii si judecatorii pot fi acuzati, in orice moment, evident ca cel care detine secretele tuturor poate santaja si obliga pe oricine sa faca asa cum acesta isi doreste. Si am vazut cum judecatorul Grebla a fost acuzat imediat ce nu a fost de acord cu legile propuse de SRI. Vedem cum Daniel Morar este linsat si nu m-as mira sa fie si acuzat in viitor de ceva de catre DNA, tot pentru ca nu a votat cum trebuie la CCR.

SRI-ul este o institutie de toata isprava, pe care am laudat-o si sustinut-o permanent, cu o buna reputatie in ochii prietenilor externi si care nu o data a fost un salvator al statului de drept.

Zeci de mii de oameni muncesc si aduna informatii pe care le trimit la varful insitutiei. Intrebarea este ce se intampla cu aceste informatii? Ele sunt folosite de multe ori in interesul celor care le depisteaza. Si lucrul acesta se intampla din ce in ce mai des. Cel care le are, evident are putere asupra tuturor: presa, politicieni, justitie. Presa nu va indrazni sa spuna adevarul, politicienii vor sta pititi de frica si evident nu vor fi in stare sa exercite controlul parlamentar asupra serviciilor, iar judecatorii si procurorii vor face ce li se spune. Aici suntem astazi. Tot ce vedem este parte a unui plan inceput cu ani in urma (…) cei care se opun ori pur si simplu incurca, trebuie eliminati.

CITESTE SI: AUDIO FARA PERDEA DORIN COCOS despre ELENA UDREA: Multi stau “geana pe ea” 

Cel care este artizanul planului se numeste Florian Coldea, general SRI, pana zilele trecute adjunctul lui George Maior, care a demisionat la cererea lui Iohannis. Desigur, orice Presedinte isi alege sefii serviciilor cu care vrea sa lucreze, doar ca de data aceasta va decide Florian Coldea si nu Iohannis cine o sa vina. De ce il incurca George Maior pe Coldea? Pentru ca era singurul care il mai sustinea pe Victor Ponta. Chiar si eu spun ca Victor Ponta trebuie sa plece de la Guvern, dar prin proceduri democratice, nu prin interventia oculta asupra parlamentarilor si a liderilor de partide pentru schimbarea majoritatii, ori prin folosirea DNA-ului. Astazi se lucreaza la formarea unei noi majoritati prin presiunea asupra celor care pot fi acuzati in diferite cauze penale. La fel, cei care au deja acuzatii formulate, dar sunt necesari planului de a pune un guvern pe placul tandemului Coldea si mai putin Iohannis, sunt protejati si de justitie si de atacurile presei. Pe cati din greii PNL ii vedeti in aceste zile la DNA? Dar, ce nu stiu ei este ca vor fi chemati dupa ce nu vor mai fi utili.

Exercitarea puterii de catre forte oculte, prin mijloace netransparente, folosind mijloace de orice fel, este un mare deficit pentru democratie. Politicienii, oricat ar fi de rai, se supun controlului poporului prin alegeri. Cineva care detine toata puterea prin relatia cu Codruta Kovesi este un mare pericol pentru statul de drept si pentru tara.

Am vazut modul de a actiona al lui Florian Coldea in nenumarate randuri. Il cunosc de multi ani si am petrecut impreuna destule momente neoficiale: sarbatori religioase, aniversari, etc. Ne-am intalnit de multe ori in zece ani in biroul Presedintelui Romaniei. Dand impresia ca il sustine intru totul pe Maior, il lasa pe acesta sa isi asume tot, in fapt el controland si conducand SRI-ul.

Am inteles ca planul lui este de a dobandi puterea totala si puterea egala cu a sefului statului, asa cum mi-a zis Ghita ca s-ar fi exprimat intr-una din discutiile pe care le-au purtat. Tot Ghita mi-a mai spus si ca Florian Coldea ma uraste, pentru ca am fost o sursa alternativa de informatii la Presedentie.

Stiam de la fostul sot ca merge la sediul SRI si ca face anumite lucruri la solicitarea lui Florian Coldea. Nu l-am intrebat in anii in care am fost casatoriti ce discuta cu sefii SRI, Coldea si Maior, nici ce facea pentru ei.

In aceasta toamna, dupa ce pornise scandalul Microsoft si numele fostului sot era pomenit, acesta a venit la mine sa ma roage sa fixez o intalnire cu Maior si Coldea, deoarece nu mai dorea sa il contacteze personal. Mi-a spus ca vrea sa discute cu ei si sa lamureasca acuzatiile din dosar, si contextul in care la cererea lui Coldea, facuse plati in cash sute de mii de euro: 500.000 de euro lui Ghita pentru RTV si tot cam atat pentru niste sondaje. (…) facuse acele cheltuieli. Nu am apucat, a fost arestat preventiv.

Ulterior, I-am spus lui George Maior sa ii transmita si lui Coldea ceea ce imi spusese Dorin. Am avut si doua intalniri la sediul SRI in birou lui George Maior cu cei doi, in care le-am spus mai pe ocolite in prima, mai direct in a doua, ca stiu de ce mi se intampla toate lucrurile, scandalul pozelor de la Paris, arestarea cu cateva zile inainte de votul la prezidentiale din primul tur al lui Dorin Cocos, le-am spus toate lucrurile pe care le stiam de la oameni despre actiunile lui Coldea si ca ma consider o tinta. Am stiut dupa aceste discutii ca nu se va opri si ca va incerca sa ma scoata din joc, sa ma reduca la tacere. Asa cum a incercat de mult timp, dar nu au putut sa o faca pana acum.

Am aflat de la raposatul Culita Tarata cateva lucruri. In primul rand, mi-a spus ca Florian Coldea i-a cerut sa finanteze niste sondaje, lucru pe care l-a facut. Apoi, mi-a spus Gheorghe Stefan (Pinalti) ca, in campania din 2012, Culita Tarata i-a cerut bani ca sa le dea celor de la SRI pentru sondaje de opinie, iar el i-a dat.

CITESTE SI: INCENDIAR ORESTE, atac devastator la UDREA: Bruneta de etnie rroma “instrumenta” arabi si politicieni 

Tot Culita Tarata a venit undeva la sfarsitul lui 2012 inceputul lui 2013 sa nu-i spuna nu cat, dar ca era si el oarecum implicat. Mi-a povestit ca niste parteneri de afaceri ai sai erau acuzati de evaziune fiscala de catre DIICOT, dar ca de fapt era interesul lui Coldea de a-i scoate pe acestia de pe piata. M-a rugat sa ii spun presedintelui ce se intampla. Inainte de a-i spune, am intrebat-o pe Alina Bica ce stie despre aceasta, ea fiind atunci consiliera sefului DIICOT. Mi-a spus ca este adevarat ca Florian Coldea face presiuni asupra ei pentru a lua unele masuri fata de inculpati. Ulterior mi-a spus si ca in cazul Ion Niculae se fac astfel de presiuni asupra ei. I-am spus acest lucru Presedintelui.

Cred ca acesta este motivul pentru care nu au vrut-o pe la inceput pe Alina Bica sefa a DIICOT. Pentru ca nu ii putea cere sa faca sau sa nu faca ceva. In momentul in care a fost numita s-a declansat un urias scandal intr-o anumita parte a presei, cea apropiata de SRI, cum ca Bica este apropiata de mine, deci nu este buna. Nu este adevarat ca eu as fi sustinut-o la Presedentie sa o puna. Lucra la cateva cereri ale Guvernului la Codul Penal si de Procedura Penala, era cea care ducea pratic Ministerul Justitiei, Presedintele o cunostea si o considera un bun profesionist. Evident ca m-am bucurat ca a numit-o, dar a fost optiunea dansului.

Pe de alta parte, chiat numirea lui Kovesi a fost facuta ca urmare a negocierii pe care eu am facut-o cu Ponta, intr-o seara tarziu, la biroul pe care il am in blocul in care locuieste. Nu vroia sa o puna sefa la DNA, spunand atunci ca este sub comanda SRI-ului.

Pe Bica a pus-o Kovesi sub ascultare, imediat ce a fost numita in functie. Au incercat permanent sa o descrediteze, dorind intoxicarea cu barfe furate chiar. La un moment dat, Alina Bica mi-a spus ca nu a prmit de la SRI decat doua informari in tot mandatul, ceva nu foarte important, in conditiile in care ea trebuia sa lupte cu retelele de crima organizata si in timp ce pe televiziuni vedeai cum in comunicatele DNA se spune ca actiunile erau facute cu sprijinul SRI. DNA si SRI trimeteau si un mesaj catre oamenii de afaceri unde este puterea. De aceea, oamenii de afaceri cautau intrare la SRI si protectie.

Tot intre Bica si Kovesi a mai fost un scandal. Bica l-a acnhetat si retinut pe Berbeceanu. Acesta se pare ca era apropiat de Kovesi. Bica mi-a spus ca a gasit poze cu Berbeceanu si Kovesi intr-un laptop (calculator) al acesteia. Kovesi a inceput cercetarea celor care luasera decizia de a cere arest preventiv pentru Berbeceanu. Bica a aflat ca la audierea procurorului DIICOT care instrumentase cazul, fusese intrebat de ea, in sensul in care se incerca acuzarea ei, ca cea care dispusese actiunea de la Alba. I sa parut evident ca este o incercare de a fi acuzata si a mers la SRI si la Presedintie sa le spuna ca hartuirea ei este evidenta si ca este periculos sa inceapa o vendeta ori o lupta intre ea si Kovesi, intre DIICOT si DNA. Codruta Kovesi a negat ca au fost puse intrebari legate de ea in ancheta asupra procurorului DIICOT. Bica I-a cerut inregistrarea audierii. I-a promis in fata Presedintelui ca i-o va trimite nu i-a trimis-o niciodata.

CITESTE SI: INCENDIAR SOV despre ELENA UDREA: Amanta lui BASESCU! COCOS, un taranus COMBINATOR 

Unul dintre cei care ii fac servicii lui Coldea este si Nicolae Dumitru, Niro. Acesta mi-a povestit in biroul meu din Intrarea Valului, nr. 26, sect. 2, in primavara trecuta, ca este prieten cu avocatul Rares Dan, fiul fostului general de securitate Dan, care este copilul de suflet al lui Coldea, pentru ca tatal avocatului si familia lui Coldea ar fi din aceeasi localitate. Mi-a spus si ce influent este astazi Coldea si ca si-a deblocat un cont din Elvetia prin Rares Dan care a apelat la Coldea. Ulterior mi-am dat seama ca era un cont din Dosarul Microsoft. Auzeam lucrul acesta si de la Dinu Pescariu. Atunci mi-a mai spus ceva Nicolae Dumitru si anume ca a intervenit in 2004 la Alex Bittner pentru Coldea, referitor la pozitia acestuia in SRI, la rugamintea generalului Dan. Cred ca prin acesta se si cunoscusera.

Cert este ca Nicolae Dumitru ii facea diverse servicii lui Florian Coldea. Unul era sa plateasca salariul unor jurnalisti, cum ar fi Sorina Matei de la B1. Evident ca doamna Matei este un jurnalist care stie cine o plateste si de ce! Ca urmare, pozitia pe care o are este aceea de a fi vocea lui Kovesi si a lui Coldea in emisiunea pe care o are.

Tot Nicolae Dumitru este cel care urma sa cumpere, sau a cumparat, o vila de la RAPPS pentru Coldea. Cred ca Bujorul de la Neptun. Lucrul acesta l-am aflat de la Georgian Surdu, care a purtat o discutie telefonica pe acest subiect in biroul sau. Probabil rolul lui Nicoale Dumitru era sa fie interpus. Inteleg ca de toate lucrarile de constructie de care avea nevoie Coldea, se ocupa Nicoale Badea de la Aedificia Carpati, un apropiat al acestuia.

Rares Dan este avocatul lui Nicolae Dumitru, in momentul in care a facut denuntul, al lui Stefan Gheorghe, care si el l-a acuzat pe Dorin Cocos si al lui Pescariu, care si el a facut denunturi, adica apare acolo unde trebuie obtinute acuzatii.

Intr-una din discutiile pe care le-am purtat in biroul lui George Maior, atunci cand l-am acuzat pe Coldea ca manipuleaza DNA-ul, ca ma urmareste in mod special si ca a intervenit impotriva mea in campania electorala, mi-a spus la un moment dat ca cei patru care erau arestati in Microsoft, nu ar fi ajuns aici daca veneau sa ii spuna ca sunt ineficienti. Pentru ca, daca vii sa le spui, in 99% din situatii pot rezolva lucrurile.

Acoperirea puterii inseamna si sa ai control asupra presei. In anul 2011 SRI I-a infiintat televiziune lui Ghita Sebastian. Sub pretextul, altfel corect, ca Vintu avea probleme cu legea si cu concursul lui Ghita care l-a inregistrat pe SOV, acesta a fost arestat si Realitatea a fost preluata de Ghita. A urma un scandal intre Ghita si Elan Schwarzenberg, dar primul avea sustinerea serviciului, ca urmare s-a infintat RTV. Pentru a nu crea suspiciuni, s-au dus la Presedintie sa ii ceara acordul, pe motiv ca democratia va fi mai aparata cu o noua televiziune. I-am spus Presedintelui convingerea mea ferma ca RTV va deveni un post al SRI-ului, al lui Ponta si PSD, desigur anti-Basescu si anti-Udrea. Asa s-a si intamplat. L-am intrebat pe Ghita de ce ma ataca in continuu si cu toate minciunile si mi-a zis ca el nu mai controleaza postul, ca postul este controlat de Coldea, in sensul in care i-a dat bani sa ma atace.

CITESTE SI: INCENDIAR PAPAHAGI ii face praf pe UDREA si BASESCU: Mireasa in DESCOMPUNERE! CADAVRU galvanizat 

In ultima saptamana la Cotroceni, pe RTV era o emisiune in care se analizau dosarele penale la care va trebui sa raspunda Traian Basescu. O emisiune de linsaj desigur, dar si de decredibilizare a Presedentiei. L-a sunat pe Coldea si i-a zis ca isi da seama ce se intampla si ca daca nu se potolesc va iesi public sa il acuze ca Ghita este omul care le face jocurile. RTV-ul s-a potolit imediat, de ce iese psd-istul, la comanda cui? Pentru ca are multe dosare penale cu care este tinut. El mi-a povestit la o cafea la Safe, un bistro pe Barbu Vacaresu, ca a fost chemat la audieri si fratele lui si ca i-a amenintat pe cei doi, Coldea si Maior ca ii impusca daca ii fac lui ce i-au facut lui Traian Basescu cu fratele lui. Evident cred ca exagerat cu impuscatul, dar in rest stiu ca e adevarat.

Probabil unii dintre cei pomeniti nu vor avea curaj sa confirme ceea ce am spus eu, nu vor avea curaj sa recunoasca. Dar exista mijloace de proba pentru multe dintre cele spuse mai sus. Una ar fi lista cu intrarile lui Dorin Cocos la SRI.

Stiu ca este un demers complicat, tocmai de aceea mi-am luat ceva timp pana am decis sa fac acest denunt. Sunt gata sa il completez.

Cred ca momentul este foarte important pentru ce se intampla de acum inainte in Romania. De aceea trebuie stiut adevarul, pana la capat.

Ma indoiesc ca Parchetul Militar va avea curaj sa il ancheteze pe Coldea, cat timp sotia sefului Parchetului Militar, procuroarea Alexandru, a fost scoasa din DNA de Kovesi si Coldea dupa ce au prins-o ca dadea informatii din dosarul lui Hrebenciuc. Si cu toate acestea el este in continuare seful acestei institutii. Deci, putin probabil sa verifice afirmatiile mele.

Cu toate acestea, imi asum sa fac acest Denunt, stiind exact cat de mari sunt riscurile la care ma supun, sa dezvalui activitatea a doi oameni care actioneaza pentru acoperirea intregii puteri, intr-o tara in care aproape oricine poate fi acuzat de ceva.

Avand in vedere cele mai sus prezentate, va rog stimata doamna procuror, sa dispuneti cercetarea acestor fapte si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de fapte penale.

Doamnei procuror Moraru-Iorga Mihaela,

Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, DNA

Sursa foto: adevarul.ro