INCENDIAR ION CRISTOIU avertizeaza un LIDER LIBERAL: Ai un sertar plin cu dosare!

ION CRISTOIU lanseaza, intr-un editorial pentru cotidianul Evenimentul Zilei, un scenariu incendiar despre razboiul politic purtat la distanta intre presedintele KLAUS IOHANNIS si premierul VICTOR PONTA. In plus, reputatul jurnalist il avertizeaza pe unul dintre cei mai importanti lideri ai PNL ca “o sa ii vina si lui randul” deoarece “are un sertar plin de dosare”!

Potrivit lui ION CRISTOIU, arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie reprezinta o lovitura fatala data planului PNL de a darama actuala executiv, avand in vedere ca edilul sectorului 5 se ocupa de organizarea si finantarea Partidului Social Romanesc, cel care avea drept obiectiv atragerea unui numar suficient de parlamentari care sa asigure succesul unei motiuni de cenzura a PNL. Prin arestarea preventiva a lui Vanghelie, partidul, pe care acesta urmarea sa il creeze alaturi de Mircea Geoana, nu va mai avea niciun fel de viitor, mai subliniaza jurnalistul.

CRISTOIU aminteste si faptul ca seful PSD ar avea o influenta asupra Parchetului General, cel care a instrumentat dosarul lui Vanghelie si care, in urma cu cateva saptamani, l-a ”pasat” catre DNA,  fapt care ii asigura lui Victor Ponta o pozitie de necontestat in randul partidului.

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC BASESCU l-a sunat pe ION CRISTOIU. RUGAMINTEA de la miezul noptii 

”Cazul Marian Vanghelie a fost instrumentat de Parchetul General, care e sub influenta lui Victor Ponta. In urma cu citeva saptamini, dosarul a fost trimis la DNA. DNA s-a trezit intr-o capcana. Dosarul – beton – nu putea fi inchis in sertare. Mai ales ca Parchetul General e condus de Tiberiu Nitu, omul lui Victor Ponta. Cum ar fi scos camasa Codruta Kovesi cind Tiberiu Nitu, seful ei, ar fi luat-o la intrebari in legatura cu dosarul lui Marian Vanghelie. Ce baron local va cuteza, la Consiliul care va urma, sa-l conteste pe Victor Ponta?Ar insemna sa riste soarta lui Marian Vanghelie. Asadar, prin Dosarul Marian Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a primit o lovitura mortala.”, subliniaza Ion Cristoiu.

Totodata, jurnalistul precizeaza ca, desi prim- vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a avut o serie de reactii virulente la adresa lui Victor Ponta si a lui Darius Valcov, acesta ar putea fi o viitoare victima a procurorilor, avand in vedere ca ar avea niste ”dosare la sertar.”

”Ramasa fara glas dupa lovitura primita in cazul Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a prins glas. Ludovic Orban, uitind ca si el are un sertar cu dosare, a profetit ca Victor Ponta va fi rasturnat de DNA. Parca-l vad pe Dan Sova ridicind in slavi arestarea preventiva a Elenei Udrea. Uite ca i-a venit si lui rindul! Cum ii va veni si lui Ludovic Orban!”, precizeaza Ion Cristoiu.

”Despre dezvaluirile Elenei Udrea – Spovedanii tv, Denunt, Jurnal – am scris cu o insemnata cota de scepticism. Asa cum am precizat de atitea ori pina acum, datele concrete, exacte, cele de la care plecind un ziarist de investigatie poate ajunge la Adevar, lipsesc din toate interventiile Elenei Udrea. Stradaniile mele ulterioare – ma vad constrins la o dezvaluire! – de a obtine de la ea precizari menite a fi ceea ce in anchete se numeste un fir, un capat de ata, s-au soldat cu un categoric insucces. Elena Udrea mi-a repetat cele spuse pina atunci in public, uitind ca le stiam, cum le stie toata lumea, de altfel.

CITESTE SI: DOCUMENT INCENDIAR LAURA KOVESI l-a scapat pe ILIESCU in dosarul MINERIADEI. FOTO in articol 

(….) Cel mai important lucru pus pe tava de Elena Udrea jurnalistilor, dar si istoricilor, il reprezinta insa denuntarea mecanismului mizer al activitatii DNA, mai precis, a mecanismului prin care lupta impotriva coruptiei e folosita de Grupari pentru rafuieli politice de tip mafiot.

Vazind ce i se intimpla Elenei Udrea, am momente cind cred ca Sistemul o pedepseste crunt, pentru ca l-a deconspirat, dupa formula de la Mafie. Mafiotul care da in git mecanismele Mafiei se trezeste cu gura plina de beton armat. In cazul Elenei Udrea, betonului armat ii ia locul Guantanamo moldo – valah, zis si arestul preventiv.

Ca lupta impotriva coruptiei – un ideal pina la urma – e folosita pentru rafuieli politice de tip mafiot, nu ma mira. In istoria omenirii, toate luptele pentru un ideal – de la lupta pentru puritatea credintei in Hristos pina la lupta de clasa – au fost folosite de oameni in scopuri pur omenesti: putere, bani, razbunare, satisfacere a orgoliului. Esenta Mecanismului prin care lupta impotriva coruptiei e folosita pentru rafuieli mafiote e data de o realitate indubitabila.

In cei 25 de ani de postdecembrism, putini politicieni, putini oameni de afaceri, ba chiar si putini jurnalisti au ramas in afara unei posibile acuzatii de coruptie. Ceva asemanator s-a petrecut si in comunism. In primii ani de dupa caderea lui Nicolae Ceausescu, principala arma de rafuiala mafiota era trecutul. Putini erau cei care se puteau sustrage de la acuzatia de a fi colaborat cu Sistemul comunist. Asemanator, dupa decembrie 1989, putini sint cei care pot spune ca n-au avut nici o legatura cu coruptia. Politicienii au fost constrinsi s-o faca nu de putine ori pentru a rezolva chiar problemele comunitatii. Cistigarea alegerilor cerea bani pentru campanie. Oricit de bun ai fi fost ca politician, daca-ti lipseau banii de afise, deplasari in provincie, ba chiar si banii pentru o tinuta cit de cit curata, puteai sa te retragi inainte de a intra in politica. Exceptie facind jurnalisti ca mine, care am avut norocul de a cistiga din tiraj in primii ani postdecembristi, toti ceilalti jurnalisti din perioada de dupa au fost obligati, pentru a trai decent, sa aiba de-a face cu coruptia. Pina si faptul de a lucra la un Mogul a presupus abateri de la cinste si deontologie.

CITESTE SI: INCENDIAR CRISTOIU a dezvaluit legatura intre ARESTAREA ELENEI UDREA SI TRAIAN BASESCU 

Aceasta situatie legica a facut ca dupa 25 de ani orice politician, orice jurnalist, orice om de afaceri sa poata fi acuzat de coruptie. Potrivit mecanismului descris de Elena Udrea, mai fiecare politician, mai fiecare om de afaceri si, as adauga eu stiind de Dosarul Presa de la DNA, mai fiecare jurnalist are daca nu un dosar macar o fila, cum avea pe vremuri orice cetatean un dosar sau o fila la Securitate. Aceste dosare nu sint fabricate. Ele sint reale. Folosirea luptei impotriva coruptiei pentru rafuieli mafiote consta in scoaterea din sertare a unui dosar la un moment dat, cind o cere rafuiala mafiota. Elenei Udrea i s-a tinut in sertar dosarul Gala Bute pina cind s-a apucat sa dea in git Sistemul pe care-l stia din interior. Nu e singura ale carei dosare sunt tinute in sertare pentru a fi folosite in scopuri politice mafiote. E mai mult decit interesant ca se fac dosare si celor care stapinesc la un moment tara. Ca toate slugile, procurorii iau pozitie de drepti la vederea tabloului inramat al sefului, dar, in acelasi timp, pe furis, mai adauga o fila la dosar.

Rafuiala mafiota isi spune cuvintul in ce priveste momentul cind dosarul iese in lume.

Ultimele evenimente in lumea DNA ilustreaza perfect aceasta teza. Ca Marian Vanghelie era unul dintre eroii coruptiei nu mai incape indoiala. Presa, presa cit de cit cinstita, scrisese pina i se intunecase ecranul computerului despre afacerile lui Marian Vanghelie. Marian Vanghelie a fost inhatat zilele trecute pentru o afacere din 2007.

De ce?

Pentru ca venise momentul ca dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie sa fie scos la iveala. Ioana Ene Dogioiu, una dintre purtatoarele de cuvint ale SRI din presa noastra zisa si independenta, s-a grabit sa se scoale in zori si sa-i trinteasca un comentariu, unul dintre cele vreo zece publicate in ziua respectiva, marcat de grija de a dovedi ca anchetarea lui Marian Vanghelie arata echidistanta Binomului SRI-DNA. Desi Marian Vanghelie e un punct de spriijin crucial in formarea noii majoritati, cea care trebuie sa dea Guvernul Majestatii Sale, Klaus Iohannis, iata – zicea purtatoarea de cuvint a SRI – DNA l-a anchetat.

CITESTE SI: SCENARIU SOC Procesul ALINEI BICA, un ABUZ care face parte din planul noii SECURITATI 

Ce nu spunea Ioana Ene Dogioiu era urmatorul lucru.

Cazul Marian Vanghelie a fost instrumentat de Parchetul General, care e sub influenta lui Victor Ponta. In urma cu citeva saptamini, dosarul a fost trimis la DNA. DNA s-a trezit intr-o capcana. Dosarul – beton – nu putea fi inchis in sertare. Mai ales ca Parchetul General e condus de Tiberiu Nitu, omul lui Victor Ponta. Cum ar fi scos camasa Codruta Kovesi cind Tiberiu Nitu, seful ei, ar fi luat-o la intrebari in legatura cu dosarul lui Marian Vanghelie.

Am suspiciuni ca si in cadrul DNA sint procurori de-ai lui Victor Ponta. De fapt, in prezent, Victor Ponta, sau mai precis PSD, are oameni in toate structurile, oameni care nu vor sa piarda si Guvernul, dupa ce-au pierdut ca niste cascati Presedintia.

Arestarea lui Marian Vanghelie a picat catastrofal pentru Gruparea care lucreaza sa-i faca cadou lui Klaus Iohannis Guvernul Meu, Guvern care e, in definitiv, Guvernul lui Vasile Blaga.

Marian Vanghelie raspundea de organizarea si finantarea noului partid, PSR, cel care, asemenea unui bidon, urma sa stringa pe toti parlamentarii cumparati sau santajati de Gruparea Klaus Iohannis in vederea rasturnarii guvernului Ponta.

Marian Vanghelie se baza pe o intinsa retea de parlamentari, jurnalisti, oameni de afaceri.

Inhatarea lui de catre DNA va duce la destramarea incropelii incepute de Mircea Geoana.

Dar nu numai atit.

Marian Vanghelie s-a afirmat in ultimul timp ca un dusman crincen al lui Victor Ponta, mergind pina la denuntarea acestuia la DNA in chestiunea votului din Diaspora.

Arestare sa preventiva e un sprijin urias pentru Victor Ponta in batalia sa cu adversarii din partid si chiar din politica.

Ce baron local va cuteza, la Consiliul care va urma, sa-l conteste pe Victor Ponta?

Ar insemna sa riste soarta lui Marian Vanghelie.

Asadar, prin Dosarul Marian Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a primit o lovitura mortala.

Vineri dimineata, a doua zi de dupa inhatarea lui Marian Vanghelie, DNA anunta ca a trimis Senatului cererea de arestare preventiva a lui Dan Sova, intr-un Dosar care-l atinge si pe Victor Ponta intr-un fel. Lectura cererii arata clar ca e o vorba de o fapta din 2010.

Dupa 5 ani, DNA o scoate la iveala.

Seara, ministrul Finantelor, Darius Valcov, cel care e se afla pe baricadele Codului fiscal, e luat pe sus la iesirea de la B1 TV, unde participase la o dezbatere despre Codul fiscal si dus la DNA.

Acuzatia se refera la o fapta petrecuta in 2009, cu sase ani in urma, pe vremea cind era primar. Acum se lucreaza din greu la confirmarea chemarii lui Darius Valcov la DNA.

Arestari in dreapta si-n stinga, urmate de deja faimoasele denunturi facute impotriva cui spune procurorul.

Pina la urma il vor infunda si pe Darius Valcov.

Exersata in cazul Alina Bica si in cel al Elenei Udrea, formula e simpla.

Multi dintre cei cu care a lucrat politicianul se grabesc sa faca denunturi impotriva lui, dupa ce chemarea la DNA a fost semnul ca singereaza.

Unii pentru a ramine in libertate dupa ce vor indeplini dorinta procurorului de a-l da in git pe inhatat.

Altii din ura pur si simplu.

Ramasa fara glas dupa lovitura primita in cazul Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a prins glas. Ludovic Orban, uitind ca si el are un sertar cu dosare, a profetit ca Victor Ponta va fi rasturnat de DNA. Parca-l vad pe Dan Sova ridicind in slavi arestarea preventiva a Elenei Udrea. Uite ca i-a venit si lui rindul! Cum ii va veni si lui Ludovic Orban! Alina Gorghiu, aceasta Elena Udrea a lui Klaus Iohannis, ca si Protectorul, fara sare si fara piper, a si sarit ca sa ceara demisia lui Victor Ponta, vazindu-se ceea ce Elena Udrea n-a fost niciodata: premier (premier, pentru ca altfel ar trebui sa scriu, premiera!).

Gruparea Guvernul Meu si a luat revansa.

In rafuiala politica de tip mafiot in numele luptei impotriva coruptiei, cele doua proprietare de catuse – Parchetul General si DNA – joaca rolul asasinilor platiti din filmele cu mafioti.

Parchetul General aresteaza pe dusmanii lui Victor Ponta. DNA ii aresteaza pe dusmanii lui Klaus Iohannis.

A mai ramas Parchetul Militar.

Ar fi culmea sa-l vad pe acesta arestindu-i pe generalii de la SRI, in frunte cu Florian Coldea.

Tot in numele luptei impotriva coruptiei!”, explica Ion Cristoiu in editorialul pentru evz.ro.

Sursa foto si text: evz.ro