AREST la DOMICILIU si CONTROL JUDICIAR pentru jurnalistii de la “ATAC de BUZAU” acuzati de SANTAJ prin PRESA. UPDATE

O operatiune de amploare a Politiei si Parchetului Buzau care a avut loc vineri in jurul orei 17.00 a dus la ridicarea membrilor echipei saptamanalului „ATAC de BUZAU”, adica, FLORIN PARASCHIVESCU (FOTO) – director, DORU IUGA – redactor, si OANA GALANTON – responsabil cu publicitate. Acestia au fost dusi la audieri la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, informeaza Sansa News.

UPDATE 10.15:  Magistratii Judecatoriei Buzau au decis, sambata seara, arest la domiciliu pentru doi jurnalisti de la publicatia “Atac de Buzau”, iar pentru cel de-al treilea control judiciar.

“Impotriva jurnalistilor FLORIN PARASCHIVESCU si DORU IUGA a fost luata masura ARESTULUI la DOMICILIU si cea de CONTROL JUDICIAR  pentru OANA GALANTON. Decizia poate fi contestata in termen de 48 de ore”, a declarat, pentru Agerpres, Leontin Dragulescu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Buzau.

Cei trei fusesera retinuti vineri seara, dupa ce femeia a fost prinsa in flagrant in timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

STIRE INITIALA

Surse de presa sustin ca pe numele celor 3 membri ai echipei „ATAC de BUZAU” au fost depuse mai multe plangeri atat de catre cetateni din Buzau cat si din Bucuresti. Aceleasi surse sustin ca actiunea de vineri seara au fost ca urmare a unei plangeri a primarului din Posta Calnau, SORIN MUNTEANU. Cert este ca in mai multe numere ale publicatiei SORIN MUNTEANU a fost subiectul mai multor materiale defaimatoare care au trecut peste limita jurnalismului.

CITESTE SI: DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP-URI: 15 PERSOANE CONDAMNATE DE TRIBUNALUL ALBA

Sambata,cele trei persoane aduse vineri seara la audieri la IPJ au primit mandat de retinere. Surse din randul anchetatorilor au declarat ca FLORIN PARASCHIVESCU ,directorul publicatiei „ATAC de BUZAU”, sotia sa OANA GALANTON responsabil cu publicitatea si DORU IUGA redactor, au fost audiati toata noaptea sub aspectul savarsirii infractiunii de SANTAJ prin PRESA. Audierile continua pe parcursul zilei de astazi urmand ca pana la expirarea mandatului de retinere  cei trei sa fie prezentati judecatorului de serviciu cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA.

Sursele citate au afirmat ca la adresa celor trei au fost depuse mai multe plangeri din partea unor primari si oameni de afaceri din Buzau si Bucuresti care sesizau ca au facut obiectul unor actiuni de SANTAJ si au fost subiectul unor materiale defaimatoare publicate in „ATAC de BUZAU”.

CITESTE SI: PRIMA TV A INTRAT IN INSOLVENTA. TRIBUNALUL A NUMIT UN ADMINISTRATOR JUDICIAR PROVIZORIU

Aceleasi surse relateaza ca flagrantul a avut loc pe o strada din cartierul Dorobanti, OANA GALANTON fiind surprinsa in timp ce primea 500 de lei de la primarul SORIN MUNTEANU, care SANTAJAT fiind cu publicarea unor articole de presa defaimatoare, ar fi trebuit sa plateasca 1 000 de lei lunar, suma mascata sub forma unor contracte de publicitate. Se pare ca 6 primari din judet, dar si politicieni ar fi fost tinta unor actiuni sau incercari de santaj. Surse judiciare spun ca ieri au avut loc 3 PERCHEZITII DOMICILIARE in Buzau dar si in Pitesti, unde a activat cu ceva timp in urma, FLORIN PARASCHIVESCU. Astazi mai multe persoane au fost chemate pentru audieri la sediul Inspectoratului de Politie Judetean fara a se cunoaste, in acest moment in ce calitate.

DORU IUGA este fostul director al televiziunii lui Dan Diaconescu, OTV. Acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru PEDOFILIE, dupa ce a fost acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu mai multi copii ai strazii, insa nu si-a recunoscut niciodata faptele.

FLORIN PARASCHIVESCU, directorul publicatiei “ATAC de BUZAU”, si el retinut pentru sataj, este RECIDIVIST. In octombrie 2012, acesta a fost retinut pentru santajarea fondatorului Universitatii Bioterra. FLORIN PARASCHIVESCU, impreuna cu trei angajati, au fost retinuti de politisti in curtea Universitatii Bioterra. Politistii au gasit asupra lor 5000 de euro, banii pe care i-ar fi primit de la rectorul institutiei de invatamant particulare.

Sursa foto: voceabuzaului