INCENDIAR MACOVEI a emis MANDATE de ARESTARE la ordin in timpul MINERIADEI

Monica Macovei

O acuzatie extrem de grava o vizeaza pe MONICA MACOVEI. Declaratia incendiara a fost facuta chiar de nasa acesteia, PROCURORUL ALICE DRAGHICI, care a recunoscut ca MACOVEI a emis MANDATE de ARESTARE la ordin in timpul MINERIADEI din 1990.

Europarlamentarul MONICA MACOVEI a negat, cu vehement, faptul ca in perioada MINERIADEI din 1990, cand ea era procuror, ar fi emis vreun MANDAT de ARESTARE pe numele manifestantilor. Nasa de cununie a MONICAI MACOVEI, ALICE DRAGHICI, si ea unul dintre procurorii din timpul MINERIADEI sustine insa contrariul si a explicat ca in acele vremuri fiecare procuror emitea MANDATE de ARESTARE la ordin, inclusiv MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: DAN VOINEA, procurorul Revolutiei: TIBERIU NITU ar trebui anchetat pentru ACUZATIA de OMOR 

”Multi dintre demonstranti  fusesera retinuti si dusi pe la diverse sectii de militie din Bucuresti, inclusiv din sectorul 1, iar apoi, unii au fost dusi la Unitatea Militara din Magurele. S-a cerut arestarea lor, si spun “s-a cerut” pentru ca nu stiu cine a cerut ca demonstrantii sa fie arestati. Si din acest motiv trebuie finalizata ancheta, ca sa stim cu totii cine a dat aceste ordine ilegale. Eu am refuzat sa emit vreun MANDAT de ARESTARE, dar alti procurori au dispus arestarea unora dintre demonstranti”, sustine MONICA MACOVEI.

”Sa va povestesc istoria. In iunie 1990 eram colega de birou cu Monica si asa de bune prietene, incat, dupa trei luni, in septembrie 1990, am devenit nasa ei de cununie. Ulterior si nasa de botez a baiatului ei. Prin urmare, relatiile erau destul de apropiate incat sa pot sa va spun cum erau lucrurile cu adevarat. Pe vremea aia statutul procurorului era altul.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Kovesi si Nitu mi-au PROMIS inainte de NUMIRE ca SOLUTIONEAZA DOSARELE Mineriadei si Revolutiei 

Pe vremea aia stiam doua cuvinte: execut si raportez. Asa era in iunie ’90. (…) Acolo nu aresta nimeni de capul lui si nu spunea nimeni de capul lui „toata lumea pleaca acasa”. Deci acolo aveai un sef si daca seful iti spunea sa dai mandat, pentru ca noi arestam pe vremea aia, dadeai mandat si raportai ca ai executat ordinul. Acum e putin altfel si e mult mai bine. Au fost arestati oameni. Nu stiu daca Monica a arestat doar un om sau mai multi, in orice caz daca a facut-o, a facut-o din dispozitia sefului nostru. Eu m-am maritat pe 14 iunie si asta e motivul pentru care nu am fost trimisa la Magurele. (…) Ce a facut acolo nu a facut pentru ca ar fi vrut ea. Oamenii aia au fost arestati pentru ca noi am facut apoi rechizitorii. Si eu am trimis in judecata oameni. Putini, e adevarat. (…) Nu multe dosare, repet, au ajuns in instanta, cel putin de la Procuratura sectorului 1 la care lucram eu, cred ca au ajuns in jur de 10. La restul li s-a dat amenda administrativa, au fost scosi de sub urmarire penala. Unii, intradevar, la misto, hai sa zicem asa, au fost si condamnati, nu s-au dat pedepse mari, s-au dat pedepse cu suspendare. Era o sanctiune care se purta atunci. Monica trebuia sa spuna adevarul. Pentru ca ea mai mult decat oricine stia ce s-a intamplat acolo si adevarul e ca era socata de ce s-a intamplat.”, a declarat ALICE DRAGHICI, la postul de televiziune Antena 3.

Sursa foto: realitatea.net