INCENDIAR SORIN OVIDIU VANTU, dezlantuit: PONTA – un TICALOS, MAIOR – un BETIVAN

SORIN OVIDIU VANTU s-a dezlantuit la adresa directorilor SERVICIILOR  SECRETE din ROMANIA in cadrul unui interviu pe care omul de afaceri l-a acordat jurnalistilor de la russiatoday.ro. Potrivit lui SOV acestia sunt, nici mai mult, nici mai putin, decat “niste DOBITOCI”.

SORIN OVIU VANTU il caracterizeaza pe premierul VICTOR PONTA drept un “TICALOS PERFECT”, iar pe fostul director al SRI, GEORGE MAIOR, “un BETIVAN”, in timp ce adjunctul FLORIAN COLDEA este tratat cu mai multa “blandete”: “un OFITERAS PE CARE NU-L DUCE CAPUL LA NIMIC!”

In continuare va prezentam, in varianta integrala, interviul acordat de SORIN OVIDIU VANTU site-ului russiatoday.ro: 

„SUA este singurul stat care se opune integrarii Rusiei in UE”

I: Ce este Rusia pentru Romania? O amenintare sau o oportunitate?

SOV: O mare oportunitate!

I: In ce sens? Economic, politic, geopolitic?

SOV: In toate sensurile. O Uniune Europeana fara Rusia nu poate fi conceputa. Mai devreme sau mai tarziu, Rusia va face parte integranta din Uniunea Europeana.

I: O Europa de la Lisabona la Vladivostok…

CITESTE SI: INCENDIAR SOV despre ELENA UDREA: Amanta lui BASESCU! COCOS, un taranus COMBINATOR 

SOV: Ceva de genul… Nu se poate, mai ales in contextul razboiului economic mondial, in contextul hegemoniei pe piata materiilor prime a Americii, in conditiile in care China a cumparat jumatate din continentul african… Batalia pentru resurse si pentru piata nu poate fi dusa de Uniunea Europeana asa cum este ea astazi. Uniunea cu Rusia, incorporarea Rusiei in Uniunea Europeana este singura miscare logica. Si va avea loc. Peste 10, 15, 20 de ani…

I: Ar avea de pierdut Statele Unite…

SOV: Spre marea mea bucurie!…

I: … Ei nu sunt foarte bucurosi, dar sunt foarte numerosi…

SOV: O piata cu tot cu Rusia este o piata de 700 de milioane. Un bloc economic de vreo 700 de milioane de oameni. Imens! Ne putem bate de la egal la egal cu China, cu America… noi, ca Uniune Europeana extinsa.

I: Ideea unei Uniuni Eurasiatice nu este noua. De ce credeti ca nu s-a putut face pana acum?

SOV: SUA a fost principalul stat care s-a opus unei asemenea Uniuni. Se facusera pasi in acest sens.  O Uniune energetica… se semnasera niste protocoale strategice intre Uniunea Europeana si Rusia… Si evident ca americanii au distrus toate aceste inceputuri, firave, e drept, de creare a unei aliante serioase, a unei Uniuni serioase… Va dati seama ce inseamna un bloc economic Uniunea Europeana plus Rusia?

“Romania este cel mai calificat stat din UE care sa militeze pentru integrarea Rusiei”

I: Ii respectati pe oamenii politici din Romania?

SOV: E o intrebare aiurea! Ce importanta are daca ii respect sau nu ii respect?

CITESTE SI: SOCANT SOV il face praf pe KLAUS IOHANNIS si ii jigneste pe ROMANI 

I: Cum ar putea Romania sa joace un rol in dezvoltarea unei Uniuni Europene care sa includa Rusia?

SOV: Cineva trebuie sa spuna, cineva trebuie sa se agite pentru asta. Si mi se pare normal ca acel cineva sa fie din Uniunea Europeana. Cel mai calificat stat din Uniunea Europeana care poate milita pentru asa ceva este Romania. Tinand cont, desigur, de pozitia geografica pe care o are. Dar cu injuraturi de tipul injuraturilor lui Basescu… greu sa se lege o relatie normala intre noi si rusi. Ar trebui cativa ani de munca asidua pentru a se normaliza relatiile.

I: Cine ar trebui sa fie initiatorul unei platforme de comunicare intre noi si rusi? Mediul de afaceri sau politicul?

SOV: Evident ca politicul! Businessul este o consecinta.

I: Economicul este o consecinta a politicului?

SOV: In cazul de fata, da! Daca se normalizeaza relatiile politice, va veni dupa aceea, evident, businessul. Noi vorbim de Uniunea Europeana ca de o alianta politica, dar nu este asa. Este un bloc economic. Dar pentru ca acesta sa functioneze in parametrii normali, evident trebuie o constructie politica in spate.

I: Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit deseori despre Statele Unite ale Europei…

SOV: E o idee francmasonica din secolul 18, nu-i nimic nou…

I: Mai este posibila?

SOV: Ori UE se transforma intr-un stat federal – Statele Unite ale Europei – ori dispare.

“Moldova – un fiasco total al politicii externe si serviciilor romanesti”

I: Ati investit mult in Republica Moldova. Cum vedeti azi relatiile intre Romania si Republica Moldova, avand in vedere expulzarea recenta a acelui tanar, membru al unei miscari unioniste?

CITESTE SI: SOCANT SORIN OVIDIU VANTU DESPRE umilintele din BECIUL DOMNESC 

SOV: Simplu! Serviciile de informatii romanesti au avut un fiasco urias in Moldova. Au pierdut contactul cu cetatenii moldoveni. Cetateni moldoveni care acum se indreapta, in corpore, in masa, catre Rusia. Chiar si cei de origine romana, nu numai cei de origine rusa. Este un fiasco al politicii externe, un fiasco personal al unui dobitoc de genul lui Basescu si al serviciilor romane de informatii conduse de dobitoci. Coldea, Maior… unul la SIE, un oarecare Predoiu… Vai mama lor!

“Imi place cultura rusa. Nu-mi plac politicienii rusi. Sunt grobieni”

I: Cum credeti ca poate fi dezvoltata o platforma de dialog bilateral Romania – Rusia?

SOV: Haideti sa ne intelegem! Nu sunt fan Rusia! Detest imperialismul lor, cum il detest si pe cel al americanilor. Nu-mi plac rusii in mod deosebit. Imi place cultura lor. Literatura, muzica, poezia… Dar ca politica de stat, vai mama lor! Sunt la fel de caini ca si americanii. Sunt nemilosi, fara sa se uite la destine individuale, fara sa dea doi bani pe destinul uman… sunt niste animale la nivel de politica. Exact la fel ca si americanii! Exact ca si chinezii! Nu-mi plac! Nu-mi plac imperiile!

I: Tocmai vorbeam despre unul… Uniunea Eurasiatica…

SOV: Noi vorbim aici despre supravietuirea acestei natii, despre supravietuirea unui bloc economic, despre destinele individuale ale locuitorilor Uniunii Europene, inclusiv ale noastre, evident, noi fiind cei mai expusi.

“Ponta – ticalosul perfect”

I: Ati votat in noiembrie anul trecut?

SOV: Nu. N-am avut simpatie pentru niciunul dintre ei.

I: Ce parere aveti despre Ponta?

SOV: Ticalosul perfect! Un excelent om politic!

I: Din 2016, credeti ca tot el va fi prim ministru?

SOV: In actuala configuratie politica romaneasca, fara discutie ca da. O vezi pe Gorghiu preluand Puterea in Romania? Sau pe Iohannis? Iohannis va face vizite in continuare. Va profita de mandatul de presedinte ca sa viziteze lumea. E moca! E pe banii nostri, nu pe banii lui. Vedeti pe cineva din Opozitie capabil sa-i smulga Puterea lui Ponta? Nu. Ponta a spus corect: doar DNA-ul poate schimba guvernul, in niciun caz fortele politice din Opozitie.

I: Va considerati o victima a DNA-ului, a serviciilor…

SOV: A fost un razboi pe care l-am pierdut. Acum platesc nota de plata. Platesc factura.  Asta e!

CITESTE SI: MARTURIE SOC SORIN OVIDIU VANTU a dezvaluit cine il manevreaza pe FLORIAN COLDEA 

“Realitatea TV este a mea”

I: Ultima oara cand ne-am vazut, va uitati la TV doar la AXN SciFi. Acum va uitati la televiziunile de stiri, avand in vedere ca sunt pline de dimineata pana seara de stiri pe care le furnizeaza activitatea DNA?

SOV: Tinand cont de nivelul presei de astazi, de nivelul jurnalistilor de astazi… nici n-ar fi capabili sa duca o altfel de discutie. Din nefericire, foarte multi dintre jurnalistii buni, excelenti chiar, s-au deprofesionalizat.

I: La un moment dat, ati facut niste nominalizari ale ziaristilor pe care ii considerati buni. Mai e valabila lista?

SOV: Acele nominalizari erau facute acum vreo jumatate de an, pe vremea cand nu ma mai uitam la televizor. Erau nominalizari facute din memorie. Din nefericire, cu cateva foarte mici exceptii, s-a dus dracu tagma asta a jurnalistilor. Nu mai dau doi bani pe ei. S-au polarizat pe anumite zone politice. La Antena 3 si Romania TV intotdeauna Ponta este minunat, la B1 si la asta…. cum il cheama… amarata aia de Realitatea, Ponta este un monstru.

I: Chiar voiam sa va intreb a cui mai e Realitatea…

SOV: Tot a mea! Mi-a fost furata de Gusa, dar va reveni la matca in curand. Astia si-au insusit-o cum mi-as fi insusit eu Romtelecomul… Au trecut actiunile Realitatii pe numele lor. Oricum, e un dosar penal deschis… O sa suporte consecintele actelor penale pe care le-au savarsit. Dar, sincer sa fiu, Realitatea asa cum este astazi, pentru mine nu mai reprezinta niciun fel de bucurie. Dupa ce voi intra in drepturile mele legale, am s-o vand imediat. Nu sunt interesat, in presa actuala, sa mai joc niciun rol in media. Cu greu se mai poate recupera ideea de jurnalism in Romania in urmatorii 4-5 ani.

“Tinerii vor face politica dupa ideile mele”

I: Dar ce veti face?

SOV: In primul rand, mai am de executat un an si ceva de inchisoare. In al doilea rand, nu sunt tipul de om care sa stea. Am o fire de constructor. Si acum construiesc in mintea tinerei generatii valorile care vor sta la baza educatiei lor, a acestor tineri care vor lua Puterea in Romania si vor guverna dupa ideile si principiile mele. Deci, ii formez de pe-acum.  Simplu. Imi asum proiecte pe termen lung, ca intotdeauna.

I: Cum merge campania pe care ati demarat-o in mediul online?

SOV: Excelent! In momentul in care incepi de la 15-20 de mii si ajungi la milioane… eu cred ca este excelent. Adica reusesc ce mi-am propus. Daca la inceput ma injurau 95% dintre postaci, acum mai sunt doar 4-5%.

“Anexarea Crimeei – singura actiune legitima a lui Putin”

I: Revenind, mi-ati spus ca detestati Rusia. Credeti ca asta este si perceptia publica?

SOV: Rusii n-au facut nici cel mai mic efort… Repet, haideti sa facem diferenta intre poporul rus, intre mujicii rusi, si conducatorii lor. Faptul ca romanii nu agreaza Rusia in ansamblul ei este cauzat de lipsa oricarui efort din partea rusilor de a comunica, de a se face intelesi, de a se face simpatizati. Se considera stapani. Va amintiti de Hrusciov, de bocancul pe masa… Asta e atitudinea lor. Sunt niste grobieni din punct de vedere politic, ma refer la conducatori.

I: Putin?

SOV: Este un produs cu care KGB-ul, FSB-ul actual, se va mandri multi ani de-acum inainte. Nationalist, obtuz in opinia mea… Singurul pas legitim pe care l-a facut, in opinia mea, a fost anexarea Crimeei. Ala a fost spatiul lor de bastina dintotdeauna. Cum ar fi la noi Sarmisegetusa.  Anexarea Crimeei mi se pare o chestiune legitima. Dar Putin trebuia sa ramana acolo si atat. Sunt convins ca in final si Occidentul ar fi inchis ochii la povestea asta. Expansionismul asta fara sa tina cont de absolut nimic, punerea Europei pe pas de razboi… este o mare, mare magarie pe care o face Putin. De aceea nu-mi place individul. Nu-mi place pentru ca acolo, in Ucraina – o tara care imi este indiferenta, habar n-am ce-i cu Ucraina aia, in istorie nici prea n-a existat, mi se falfaie de Ucraina – dar faptul ca acolo mor oameni, acolo mor copii, pentru ca asa vrea Putin, il face pe individ sa fie condamnat de istorie. El este cel care omoara copii, batrani, tineri… Va atarna greu chestia asta. Va fi unul dintre personajele negative ale istoriei.

I: Deteriorarea relatiilor intre Romania si Rusia, credeti ca este vina exclusiva a Rusiei?

SOV: Atat rusii cat si romanii au avut ghinionul sa aiba in acelasi timp doi conducatori care sunt cazuri de studiat de catre medici. Noi l-am avut pe Basescu, ei il au pe Putin. Intre doi indivizi de genul asta, este greu sa existe o intelegere. Eu n-am vazut la spital doi nebuni pupandu-se pe gura!

CITESTE SI: Sorin Ovidiu VINTU si-a turnat colegii la Securitate 

“Romania este condusa de neica-nimeni din serviciile americane”

I: Iohannis?

SOV: De la Iohannis nu ma astept la absolut nimic. El nici nu exista practic in ecuatia jocurilor de putere. El va ramane in istorie ca un globtrotter implinit.

I: Comparatie cu Emil Constantinescu?

SOV: Emil Constantinescu a pus bazele aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Emil Constantinescu a dus un proiect de tara. A fost singurul care a avut un proiect de tara. L-a luat din punctul A si l-a dus bun sfarsit. Un personaj extrem de pozitiv. Nu e un personaj bataus, nu e un derbedeu… e un tip delicat si discret. Nu se poate compara Emil Constantinescu cu oricare alt presedinte. Ma refer la Basescu si la Iohannis. Iohannis nu va face absolut nimic. Practic, el nici nu ia decizii singur. Dupa cum bine s-a vazut, in Romania deciziile le iau americanii. Niste oameni din servicii din America… astia conduc Romania!

I: Nu serviciile noatre?

SOV: Serviciile noastre sunt doar uneltele unor neica-nimeni din America. Cine dracu e Coldea? Cine dracu e Maior? Maior e un betivan, daca ramaneai cu el dupa 7 seara nu mai aveai cu cine vorbi, un tip de o mediocritate bine consolidata, iar Coldea un ofiteras de informatii pe care nu-l duce capul la nimic. Stie sa spioneze cetateni romani. Spioneaza pe toata lumea, incepand de la cei mai importanti oameni de afaceri din Romania sau din politica, pana la purtatorii de prapuri… Daca iti mai amintesti, ii urmarea pe aia de la pompe funebre care dadeau spaga sa afle cine a murit. Asta e Coldea! Cand e vorba de meserie, s-a vazut ce a facut in Moldova. A tocat o gramada de bani degeaba. Dar a fost extrem de obedient lui Basescu, cat a fost Basescu la putere.

Sursa foto: adevarul.ro