INCENDIAR Turnatorii ELENEI UDREA si-au schimbat “din mers” declaratiile. Unde e geanta cu bani?

O serie de informatii INCENDIARE au iesit la iveala in cazul ELENEI UDREA. Conform acestora turnatorii fostului ministru si-au schimbat “din mers” declaratiile. Evenimentul Zilei a intrat in posesia unor denunturi facute de mai multi inculpati din DOSARUL GALA BUTE, care au condus la ARESTAREA PREVENTIVA a fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului, ELENA UDREA.

Denuntatorii ELENEI UDREA si-au schimbat declaratiile, au incercat sa influenteze martori si s-au pus de acord asupra afirmatiilor facute in fata procurorilor, noteaza jurnalistii de la evz.ro.

Evenimentul Zilei a prezentat marti situatia incredibila in care se afla fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) intr-un dosar in care denuntatorii, aflati sub control judiciar sau in arest la domiciliu, s-au intrecut in a-si schimba declaratiile dupa ce s-au pus de acord ce sa le spuna procurorilor si in incercari de a influenta martorii din dosar. Acest lucru poate pune sub semnul intrebarii credibilitatea declaratiilor pe care le-au facut in fata reprezentantilor DNA.

Denuntatorul Nastasia, de la „nu-l cunosc pe Gardean”, pana la „l-am cunoscut in 2010, la minister, in biroul meu”

Fostul secretar general al MDRT este poate personajul cheie al dosarului „Gala Bute”. George, asa cum il cunosteau toti functionarii din minister, a fost, de fapt, ani de zile ordonatorul principal de credite si omul care semna toate deciziile in locul Elenei Udrea. El este cel care o acuza pe Udrea ca ar fi primit geanta de 900.000 de euro mita de la Adrian Gardean. Nu a fost arestat ci a devenit martorul-cheie al anchetatorilor. In cele noua (!)drumuri la sediul Directiei National Anticoruptie, Gheorghe Nastasia si-a schimbat total logica declaratiilor, dupa cum se observa din informatiile in posesia carora a intrat evz.ro.

CITESTE SI: ELENA UDREA, un nou MESAJ DIN AREST, despre DENUNTATORII BUNI si cei RAI 

Astfel, in toamna anului trecut, Gheorghe Nastasia declara procurorilor DNA ca nici macar nu il cunoaste pe Adrian Gardean, presupusul mituitor in dosarul Gala Bute. „Nu am auzit pana acum de societatea Termo Gaz Company si nu ii cunosc pe Miron Gardean sau Adrian Gardean. Ministerul nu avea relatii directe cu societatile care prestau lucrari in domeniul infrastructurii turistice, pentru ca beneficiarii fondurilor erau autoritatile publice locale care incheiau ulterior achizitiile”, afirma Nastasia pe 17 septembrie 2014.

Pus in fata dovezilor DNA ca Gardean a fost in repetate randuri in biroul sau de la MDRT, Gheorghe Nastasia a recunoscut intr-un final, ca il cunostea pe acesta. Mai mult, fostul secretar general al MDRT a ajuns sa admita primirea unei genti despre care credea ca ar fi continut 900.000 de euro, suma pe care insa nu a verificat-o.

Schimbare de 180 de grade in 180 de minute

De altfel, pana in 13 februarie 2015, fosta mana dreapta a Elenei Udrea a sustinut ca nu stia nimic de vreo geanta primita de la Gardean pentru sefa sa de la minister.

„Nu este adevarat ca am primit vreo suma de bani de la Adrian Gardean. Nu am dat nicio suma de bani lui Udrea Elena. Cu siguranta, Gardean Adrian nu este una dintre acele persoane care mi-au dat un pachet pentru Elena Udrea”, afirmafostul secretar general in 13 februarie, la ora 16.00 in fata procurorilor DNA.
Dupa numai 3 ore, „George” isi schimba declaratia la 180 de grade, contrazicand flagrant ce sustinuse cu numai cateva ceasuri inainte. „Am primit de la Gardean Adrian o geanta continand 900.000 de euro in cursul anului 2011, dar nu pot preciza perioada, cred ca era pe la sfarsitul anului. Dupa ce am primit geanta, am dat-o in aceeasi zi ministrului Udrea Elena, in cabinetul acesteia”, declara la ora 19.00, in aceeasi zi, Gheorghe Nastasia.

EVZ a aflat si ce a intervenit in cele 180 de minute scurse de la o declaratie la alta: o confruntare intre Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean, primul asumandu-si total punctul de vedere al omului de afaceri care spusese ca ii inmanase geanta cu bani.

CITESTE SI: ELENA UDREA vrea CONFRUNTARE. UPDATE

Declaratiile din dosar ale lui Nastasia sunt extrem de importante tocmai pentru ca niciunul dintre mituitorii initiali nu a discutat vreodata direct cu Elena Udrea, iar Nastasia este singurul care sustine ca banii mergeau la fosta lui sefa. In realitate, in declaratiile fratilor Gardean si a lui Corin Boicu, patronii Termogaz Company, Consmin SA si Kranz Eurocenter, nu se regaseste nicio acuzatie directa la adresa Elenei Udrea. Acestia sustin ca toate discutiile despre bani au fost purtate cu secretarul general al MDRT.

Nastasia a uitat de ”Gala Bute” intr-o saptamana

De altfel, subiectul gentii cu 900.000 de euro nu este singurul in care Gheorghe Nastasia se contrazice singur. Acesta a uitat in doar o saptamana si de o presupusa sponsorizare in „Gala Bute”. Potrivit surselor EVZ, pe 5 februarie 2015, Nastasia sustinea ca Elena Udrea i-a cerut lui Adrian Gardean sa sponsorizeze evenimentul sportiv, pentru ca, dupa numai o saptamana, sa afirme ca nu s-a discutat despre „Gala Bute”.

„Am asistat la o discutie pe care Gardean a avut-o cu ministrul Udrea, care i-a spus ca vrea sa-l aduca pe Lucian Bute in Romania si l-a intrebat daca poate sa faca o sponsorizare” – Gheorghe Nastasia in 5 februarie 2015.

„Am asistat la discutia dintre Gardean Adrian si Udrea Elena care a avut loc la Busteni, la pensiunea mea, cu ocazia zilei mele de nastere. Cu acel prilej, Elena Udrea i-a cerut lui Gardean Adrian sa faca niste sponsorizari, fara a pomeni ca ar fi fost vorba de ”Gala Bute”” – Gheorghe Nastasia in 13 februarie 2015.
Se ridica intrebarea: de ce a incercat fostul secretar general al MDRT sa o implice pe Udrea in sponsorizarea Galei Bute si apoi a incercat sa spuna ca nu s-a discutat despre asta? Probabil ca Nastasia a incercat astfel sa justifice cei 900.000 de euro pe care a recunoscut ca i-a primit de la Gardean.

CITESTE SI: ELENA UDREA A DESCRIS CIRCUITUL DENUNTURILOR

Cara genti cu sute de mii de euro, dar sustine ca nu a luat niciun leu

In declaratiile sale, Gheorghe Nastasia, sustine ca ar fi carat geanta cu 900.000 de euro a Elenei Udrea, ar fi discutat despre platile facute catre firmele fratilor Gardean, dar ca nu ar fi luat nici macar un leu din banii de spaga, traind din salariul de la minister cifrat in jurul a 1.000 de euro. Declaratiile sale de avere demonstreaza ca acumulase mult mai mult decat venitul.

Stefan Lungu, un alt suspect din dosar, fostul consilier al lui Udrea, a sustinut in mai multe declaratii ca i-ar fi remis sume de bani lui Gheorghe Nastasia, fiului acestuia, Alexandru Nastasia, dar si pensiunii pe care fostul secretar general al MDRT o avea in Busteni.

Lungu a detaliat in fata procurorilor DNA, cum firma sa, SC Last Time Studio SRL, a intermediat vanzarea unui transformator catre SC Termogaz Company SA, iar banii au ajuns la Nastasia. „Cea mai mare parte din diferenta de pret, cred ca in jur de 90%, am transferat-o unei societati administrate de fiul lui Nastasia Gheorghe. Cred ca acesta se numeste Alexandru”, afirma Lungu, pe 2 februarie 2015, in fata anchetatorilor.
Tot Stefan Lungu sustine ca Gheorghe Nastasia l-a obligat sa plateasca facturi inexistente catre pensiunea pe care acesta din urma o detinea – „Popasul vanatorilor” din Busteni.

CITESTE SI: MOTIVARE ICCJ: Functionari din MDRT plangeau la sedintele convocate noaptea de Elena Udrea 

Denuntatorii lui Udrea s-au pus de acord asupra declaratiilor

Intr-o declaratie a lui Stefan Lungu la DNA, acesta admite ca s-a pus de acord cu Adrian Gardean asupra declaratiilor, inainte de a veni in fata procurorilor. „In luna decembrie 2014, m-am intalnit cu Gardean Adrian la sediul SC. Aviatia Utilitara S.A., in urma controlului ANAF. Cu acel prilej, am discutat intr-un hangar si am stabilit amandoi sa sustinem ca relatiile dintre SC. Termogaz Company SA si SC. Last Time Studio SRL au fost niste tranzactii comerciale obisnuite”, afirma Lungu in fata procurorilor pe 5 februarie 2015.

Tot atunci, fostul consilier al Elenei Udrea a recunoscut ca a incercat sa il influenteze si pe Tudor Breazu pentru a face declaratii similare. „In aceeasi perioada, am incercat sa discut aceleasi lucruri si cu Tudor Breazu, insa acesta spus ca acestea sunt niste tampenii”, a declarat Stefan Lungu, mai informeaza evz.ro.

Sursa foto si text: evz.ro