INCENDIAR Un fost ministru de EXTERNE dezvaluie cum functioneaza RELATIA DNA – FBI

Un fost ministru de EXTERNE autohton a dezvaluit o informatie care poate fi catalogata drept una exploziva. Potrivit fostului ministru, FBI ar avea un birou in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Intr-un articol publicat, saptamana trecuta, pe blog, fostul europarlamentar si ministru de Externe ADRIAN SEVERIN sustine ca in sediul DNA functioneaza un birou al Biroului Federal de Informatii (FBI), din SUA, iar relatia dintre aceasta institutie si structura anticoruptie este caracterizata printr-o „totala lipsa de transparenta”, acuza ADRIAN SEVERIN.

Mai mult, acuza acesta, FBI ar ghida activitati ale DNA indreptate impotriva politicienilor, afaceristilor sau oamenilor de cultura romani care nu adopta „convingator” agenda geopolitica a SUA.

CITESTE SI: ADRIAN SEVERIN, AUDIAT LA DNA. FOSTUL EUROPARLAMENTAR ESTE ACUZAT DE SPALARE DE BANI

In articolul de pe blogul personal (care reprezinta o scrisoare deschisa adresata noului ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm), ADRIAN SEVERIN scrie: „Fara indoiala ca domeniul justitiei este si el unul in care cooperarea americano-romana este binevenita. Cooperarea este una dar tutelarea este alta. Or, din pacate despre tutela este vorba; precum si despre folosirea unei justitiei abuzive si selective in scopuri (geo)politice.

In chiar sediul DNA – o institutie care si-a pus la punct un sistem cvasineconstitutional pentru colectarea de informatii cu valoare strategica – functioneaza un birou al FBI. (Unii spun – se pare, fara temei – ca ar fi o reprezentanta a doamnei Victoria Nuland.) O totala lipsa de transparenta caracterizeaza relatia dintre acest birou si DNA.

Daca totul s-ar limita la combaterea infractionalitatii transfrontaliere, partile lucrand impreuna pentru a schimba informatii referitoare la fapte ilegale comise in Romania cu impact negativ in SUA si invers, totul ar fi in regula. Se pare insa ca reprezentantii FBI ghideaza si activitati ale DNA menite a-i “sanctiona” pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultura romani care nu adopta convingator agenda geo-politica a SUA ori, prin preocuparile lor, ii stanjenesc promovarea.

CITESTE SI: ICCJ A RIDICAT O PARTE DIN SECHESTRUL PUS PE CONTURILE LUI ADRIAN SEVERIN

Exista nenumarate informatii cu un grad inalt de credibilitate potrivit carora urmarirea penala a persoanelor apartind elitelor romanesti de tot felul (cu precadere a celor politice) pentru fapte comise exclusiv in Romania, cu impact patrimonial eminamente national si care nu incalca legislatia americana dar eventual deranjeaza geopolitca americana, are loc sub supravegherea si indrumarea reprezentantului SUA. Daca o atare informatie nu este convingator infirmata, perceptia romanilor asupra ingerintelor americane in actul de justitie romanesc – cu efectele cunoscute constand in distrugerea capitalului national, in compromiterea elitelor nationale si blocarea administratiei de stat – va sapa adanc si durabil la fundamentul parteneriatului strategic romano-american.

Ar fi de asemenea urgent, stimate domnule ambasador, ca reprezentantul FBI sa paraseasca sediul DNA si sa se mute in frumoasa cladire a ambasadei SUA, acolo unde ii este de fapt locul”.

ADRIAN SEVERIN atrage atentia si asupra zvonului potrivit caruia numerosi procurori DNA ar fi primit cetatenie americana, fapt ce denota o cedare de suveranitate a Romaniei.

„Circula tot mai intens informatia ca un numar semnificativ de procurori DNA au primit cetatenia americana. Pana acum aceasta informatie nu a fost nici verificata nici infirmata. Tacerea care o inconjoara sugereaza confirmarea ei. Daca este asa inseamna ca urmarirea penala a unor cetateni romani se realizeaza de catre cetateni americani. Faptul ar echivala cu o cedare de suveranitate inadmisibila atat din punct de vedere constitutional cat si din punct de vedere principial. Situatia devine cu deosebire grava atunci cand cercetarea penala se refera la liderii politici romani.

Este in interesul SUA sa clarifice urgent acest aspect. In eventualitatea in care magistrati romani au cetatenie americana este imperios ca ei sa paraseasca imediat magistratura”, conchide ADRIAN SEVERIN.

Sursa foto: adevarul