INCENDII DE VEGETATIE in sudul SIBERIEI. Cel putin 15 persoane au MURIT

Cel putin 15 persoane si-au pierdut viata in urma INCENDIILOR care au cuprins zone cu VEGETATIE din sudul SIBERIEI, potrivit unui bilant anuntat luni de autoritatile locale, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Un numar de 468 persoane au cerut asistenta medicala, iar 77 au fost spitalizate in regiunea Hakasia, conform unei purtatoare de cuvant al administratiei regiunii, Irina Emelianova.

O persoana este data disparuta, iar alte opt se afla in stare grava.

Citeste si: SUA s-ar putea confrunta, in urmatorii ani, cu o MEGA-SECETA nemaivazuta de 1000 de ani

INCENDIILE din sudul SIBERIEI au izbucnit duminica, fiind favorizate de temperatura relativ ridicata pentru aceasta perioada si de vantul puternic. Peste 30 de sate sunt afectate de aceste INCENDII, care au provocat moartea a mii de vaci si oi.

Autoritatile ruse au mobilizat opt avioane si elicoptere, tunuri de apa si peste 5.000 de pompieri in incercarea de a tine focul sub control, misiune ingreunata de vantul puternic.

Citeste si: INCENDIU de vegetatie in DELTA VACARESTI din Bucuresti

Pe website-ul sau, Ministerul pentru Situatii de Urgenta rus a solicitat ”populatiei din regiunile afectate sa combata incendiul, care a fost declansat de localnici care au dorit sa arda iarba”. Aceasta metoda provoaca periodic, primavara si vara, INCENDII masive in Rusia, adesea soldate cu victime.

In vara lui 2010, Rusia a fost afectata de grave INCENDII de padure provocate de temperaturile ridicate, in special in partea europeana a tarii.

Sursa foto: rt.com