INCENDIILE DEVASTATOARE continua sa faca ravagii in sudul CALIFORNIEI

INCENDII DEVASTATOARE amenintau joi numeroase case din SUDUL Californiei, unde mii de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele in fata extinderii rapide a flacarilor din cauza rafalelor puternice de vant, potrivit autoritatilor, citate de AFP.

Cea de a treia zi de INCENDII s-a soldat cu distrugerea a cel putin 20 de case in comitatul San Diego. De-acum, pompierii isi concentreaza eforturile pe versantii din San Marcos, la aproximativ saizeci de kilometri nord de San Diego.

“Toate resursele disponibile sunt mobilizate pentru a lupta impotriva focului. San Marcos este prioritatea noastra in regiune”, au anuntat intr-un comunicat pompierii din aceasta localitate.

Citeste si: Incendii masive in Colorado! Mii de oameni evacuati 

“EVACUARILE obligatorii din orasul San Marcos raman in vigoare”, au adaugat ei, precizand ca autoritatile au emis un ordin de EVACUARE a 13.000 de persoane, iar cateva sute au fost duse deja in adaposturi special amenajate.

Un imobil cu 18 apartamente a fost distrus in apropiere de Carlsbad, la aproximativ 20 de kilometri de San Marcos, unde cel putin alte trei case ar fi fost afectate de incendii intre miercuri si joi.

Robbie Richard, de la pompierii din San Marcos, a explicat pentru AFP ca temperaturile-record si rafalele puternice de vant le ingreuneaza munca. “Astazi, constatam temperaturi care depasesc 38 de grade Celsius. Aceste terenuri sunt deja foarte uscate”, a spus el.

California este afectata frecvent de INCENDII pe perioadele verii si toamnei, dar, in ultimii ani, INCENDII importante au izbucnit neobisnuit de devreme. “Este prea devreme”, a apreciat Richard.

Marti seara, in apropiere de San Diego, 20.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca propriile locuinte, apoi s-au intors dupa ce pompierii au reusit sa stinga INCENDIUL.

Citeste si: Cel putin 30 de persoane au murit in Australia din cauza caniculei

Insa a doua zi, miercuri, autoritatile au constatat declansarea altor INCENDII, inclusiv unul la Camp Pendleton, intre Los Angeles si San Diego, unde un depozit de arme, locuinte militare si o scoala au fost evacuate. La Carlsbad, incendiile au distrus case, au pus la pamant cabluri electrice si au fortat evacuarea parcului Legoland. Peste 11.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele, potrivit autoritatilor.

Sursa foto: washington post