INCENDIU de PROPORTII la PENITENCIARUL POARTA ALBA. PESTE 50 de DETINUTI EVACUATI.UPDATE

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, la sectia Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Alba unde este incarcerat si fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

UPDATE 22:20: Un numar de circa 50 de detinuti au fost evacuati in urma unui incendiu izbucnit la Penitenciarului Poarta Alba din judetul Constanta.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Gabriel Botezan, a declarat ca incendiul a izbucnit in cadrul uneia dintre cladirile de detinere, in prezent pompierii intervenind pentru stingerea focului, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantului penitenciarului, nu s-au inregistrat victime.

Reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au declarat ca la locul producerii incendiului au fost trimise cinci autospeciale si un echipaj SMURD, pompierii reusind sa limiteze extinderea flacarilor.

Conform dispecerului ISU, au fost distruse bunurile din doua spatii de detentie si acoperisul acestora, pe o suprafata de circa 400 de metri patrati.

In jurul orelor 21:00 un numar de 40 de detinuti au fost evacuati. Conform ultimelor informatii, nu sunt raportate victime pana in acest moment, scrie ziuaconstanta.ro.

Incendiul a izbucnit, miercuri seara, la baza de aprovizionare, la sectia 8 a Penitenciarului Poarta Alba – sectia Valea Seaca, informeaza Romania TV. Potrivit unor martori, flacarile sunt foarte mari, iar incendiul de la Poarta Alba a fost asociat cu incendiul puternic produs la restaurantul din Beirut, in anul 2014, cand trei tinere si-au pierdut viata.

CITESTE SI: Un MORT si un RANIT in INCENDIUL care a cuprins padurile din judetul BUZAU

Nu se stie, deocamdata, daca sunt victime. Pe sectia 8 a penitenciarului se afla 100 de detinuti, printre care si fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

La fata locului au intervenit mai multe masini de pompieri care incearca sa stinga flacarile. De asemenea, si mai multi politisti au ajuns la penitenciar si au deschis o ancheta.

Sectia exterioara Valu lui Traian, situata la 12 km de orasul Constanta in localitatea cu acelasi nume, a fost data in folosinta in anul 2001.

CITESTE SI: SATU MARE: Un INCENDIU DEVASTATOR s-a soldat cu MOARTEA a trei ADULTI si trei COPII

Sectia are o capacitate de 600 de locuri pentru persoane private de libertate cu regim de detentie semideschis. Persoanele private de libertate au ca principala activitate munca in interiorul si exteriorul locului de detinere in domeniul agricol precum si in alte domenii.

Sursa foto www.realitatea.net