INCENDIU DEPOZIT BRASOV: Pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale

Un incendiu declansat in noaptea de sambata spre duminica la un depozit de reziduuri si substante periculoase, situat in apropiere de drumul dintre Rasnov si Predeal, a necesitat interventia a 20 de autospeciale de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta Brasov, Covasna si Harghita.

Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov, a precizat intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv ca interventia a fost foarte dificila, localizarea incendiului s-a facut cu greu pentru a opri propagarea la un depozit de materiale lemnoase si la o ferma cu animale situate in apropiere.

CITESTE SI: INCENDIU in CAPITALA: MANSARDA unui imobil de langa spitalul COLTEA a luat foc

Pompierii au actionat peste 10 ore pentru stingerea incendiului avand in vedere ca in depozit erau deseuri de magneziu, cauciucuri si alte materiale, iar intr-o hala vecina vopsele si cherestea. Pentru a stinge deseurile de magneziu pompierii au folosit praf de ciment si nisip uscat, iar pentru racirea zonelor aflate in pericol s-a folosit spuma lichida.

“Peste 100 de pompieri de la Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta Brasov, Covasna si Harghita au intervenit cu 20 de autospeciale pentru stingerea incendiului avand in vedere ca in hala in care a izbucnit erau deseuri de magneziu, lacuri, vopsele, cauciucuri. Mai bine de 10 ore pompierii s-au luptat cu flacarile care au atins si sase metri inaltime. Nu s-au inregistrat victime. La fata locului mai avem trei autospeciale pentru ca, pe o suprafata de 20 de metri patrati mai exista usoare fumegari, a spus purtatorul de cuvant. Circulatia pe drumul dintre Rasnov si Predeal s-a facut cu dificultate din cauza restrictionarii acesteia pentru interventia autospecialelor. Nu au fost persoane ranite. Ancheta care a inceput in acest caz va stabili cu exactitate cauza incendiului”, a mai precizat reprezentantul ISU Brasov.

CITESTE SI: INCENDIU la un CAMIN STUDENTESC din Constanta

Sursa foto: gandul.info