INCENDIU LA BAMBOO: ANCHETA CONTINUA! JOSHUA CASTELLANO audiat de procurori. DECLARATII

Cel putin 12 persoane au fost ranite intr-un INCENDIU care a distrus sambata dimineata in totalitate CLUBUL BAMBOO din Capitala, potrivit ISU Bucuresti. De asemenea, conform sursei citate, exista posibilitatea de existenta a altor persoane surprinse in interior. Interventia la fata locului este ingreunata de riscul iminent de prabusire in totalitate a cladirii, informeaza Agerpres. 

UPDATE 38: Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, a declarat, luni, dupa ce a fost audiat la Politia Capitalei in legatura cu incendiul care a distrus in totalitate clubul, ca focul nu ar fi pornit nici de la instalatia electrica, refacuta in totalitate dupa tragedia din Colectiv, nici de la o tigara, scrie News.ro. El a precizat ca nu a putut face asigurare, intrucat nu avea inca autorizatie de la ISU, dar urma sa o obtina pana la 30 iunie.

“Eu am club de 20 de ani, nu a luat niciodata foc de la o tigara. A controla fumatul intr-o locatie in care sunt 1.500 de persoane e foarte dificil, in general. Angajatii si-au facut foarte bine treaba. Oamenii au fost avertizati sa nu fumeze, ca e interzis. Acum nu e vorba de legea antifumat, a luat foc Bamboo, s-a prabusit Bamboo, nu cred ca a luat foc de la o tigara”, a spus Joshua Castellano dupa audierea de la Politia Capitalei.

Castellano a adaugat ca, in urma incendiului din Colectiv, instalatia electrica din clubul Bamboo, a carui suprafata era de circa 5.000 de metri patrati, a fost refacuta in totalitate.

 

“In niciun caz nu cred ca a fost de la instalatia electrica. E important ca nu a murit nimeni, nimeni nu s-a ranit. E o angajata, ca si-a facut treaba pana la sfarsit. A stat acolo pana a iesit toata lumea, pentru ca asa a fost instruita. A inhalat mai mult fum. Acum e OK”, a spus fondatorul clubului Bamboo.

Intrebat daca banuieste ca cineva ar fi incendiat clubul, Joshua Castellano a raspuns: “Doar Dumnezeu stie. Dar nu a luat foc de la instalatia electrica, pentru ca a fost facut totul nou, conform legii, totul a fost facut nou in Bamboo, de la A la Z.”

Castellano a mai spus ca in noaptea incendiului, in club erau 700-800 de oameni, capacitatea localului fiind de peste 1.300-1.400 de persoane.

Fondatorul clubului Bamboo a adaugat ca o singura data ar fi primit o amenda de la ISU.

“O singura data am primit o amenda, pentru ca era o canapea langa o iesire de siguranta”, a mai spus Joshua Castellano.

El a explicat ca nu a putut face asigurare pentru ca nu avea inca autorizatie de la ISU, dar ar fi urmat sa o obtina pana in 30 iunie 2017.

Joshua Castellano a mai spus ca, lunar, pentru a functiona, clubul trebuia sa achite o taxa de 3.000 de lei.

“De la inceputul anului, de la 1 ianuarie pana la 31 ianuarie trebuie sa platesti o taxa pentru a functiona. Nu avea posibilitatea clubul Bamboo sa plateasca o taxa de 3.000 de lei?”, a declarat fondatorul clubului.

Intrebat daca poate estima pagubele in urma incendiului, Joshua Castellano a raspuns: “Am pierdut sufletul meu. Pentru ca Bamboo era dragostea mea”.

UPDATE 37INCENDIUL din CLUBUL BAMBOO, izbucnit in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 03:30, a fost declarat stins abia luni, la ora 12:30. Totusi, in zona au ramas pentru supraveghere pompieri cu o autospeciala de stingere, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

UPDATE 36: Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti continua audierile in dosarul privind INCENDIUL din CLUBUL BAMBOO. Peste 10 persoane au fost chemate luni sa dea declaratii, printre care si patronul firmei care detine clubul, Joshua Castellano.

“In jur de 10 persoane au fost chemate luni pentru audieri. Ar trebui sa se prezinte si patronul clubului BAMBOO”, a declarat seful Sectiei de urmarire penala din Parchetul Tribunalului Bucuresti, Bogdan Staicu. El a precizat ca anchetatorii nu am putut inca face cercetarea la fata locului si a precizat ca este putin probabil sa se poata intra luni in clubul BAMBOO distrus in totalitate, pentru ca duminica erau inca barne care fumegau, iar acolo sunt in continuare pompierii, in stare de veghe.

UPDATE 35: Avocatul Catalin Dancu, reprezentant al administratoriului clubului BAMBOO, a declarat, duminica, la Politia Capitalei, ca din datele pe care le au pana in acest moment rezulta ca incendiul ar fi fost pus, informeaza Agerpres.

“Am explicat din pozitia administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectiva. S-au lamurit si procurorii cu privire la masurile de protectie si de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenti, confirma faptul ca incendiul a fost pus. Urmeaza sa observam si sa verifice si procurorii persoanele din zona fostei sali fitness a clubului. Pana la ora 3:00 dimineata nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau in aceasta zona”, sustine avocatul patronilor clubului BAMBOO.

UPDATE 34: Anchetatorii nu exclud nicio ipoteza, nici chiar o mana criminala. Un agent de paza de la clubul BAMBOO sustine ipoteza terifianta a unei maini climinare. Angajatul localului a declarat, la iesirea de la Politia Capitalei, unde a fost audiat, ca focul s-a aprins in dreapta barului. Agentul de paza sustine ca INCENDIUL nu putea izbucni de la artificii sau din alta cauza si ca focul a fost pus intentionat de catre cineva. INCENDIUL de la CLUBUL BAMBOO nu s-a stins la mai bine de 30 de ore de la izbucnirea focului care a distrus in totalitate cladirea.

Pana in prezent, pompierii militari au evitat sa precizeze o posibila cauza a incendiului, insa iau in calcul orice varianta, inclusiv posibilitatea ca focul sa fi fost pus intentionat. Reprezentantii ISU au dezvaluit, insa, ca focul s-a propagat surprinzator de repede, in interior, asa cum s-a intamplat si in clubul Colectiv, in octombrie 2015, atunci cand au murit 64 de tineri.

UPDATE 33: Patru persoane aflate in clubul BAMBOO, care a fost distrus de incendiu sambata dimineata, mai sunt internate in prezent la Spitalele Floreasca si Pantelimon din Capitala, a declarat duminica secretarul de stat Raed Arafat. Arafat a precizat ca trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si o persoana la Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Pantelimon”.

UPDATE 32: Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au facut verificari, sambata noaptea, in sase cluburi din Bucuresti, constatand mai multe nereguli pentru care au fost date sanctiuni. Actiuni similare au avut loc si in alte orase, informeaza News.ro. Sambata noaptea, angajatii ISU au facut verificari in sase cluburi din Bucuresti si au fost date sanctiuni, a precizat, duminica, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile.

El a spus ca neregulile constatate nu sunt de natura sa determine suspendarea activitatii respectivelor cluburi. Actiuni similare au avut loc si in alte orase din tara, iar controalele vor continua. Controalele la imobilele care desfasoara activitati cu public numeros vor fi intensificate incepand de sambata seara si vor fi facute verificari in ceea ce priveste aplicarea legii in acest domeniu, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. Potrivit acesteia, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, incepand de sambata seara sa fie intensificare controalele la toate imobilele in care sunt desfasurate activitati cu public numeros.

Amenzi de peste 200.000 de lei au fost date de pompieri doar sambata noaptea in urma controalelor facute in cluburi si discoteci din intreaga tara, iar un local din Branesti, judetul Gorj, a fost inchis.

Decizia a fost luata dupa ce, vineri noaptea, clubul Bamboo din Capitala a fost mistuit de un puternic incendiu. Clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, dar nu si autorizatie. De asemenea, clubul nu avea autorizatie de functionare emisa de Primaria Sector 2.

UPDATE 31: Anchetatorii continua duminica audierile in cazul INCENDIULUI de la CLUBUL BAMBOO, au anuntat oficialii Politiei Capitalei, citati de Agerpres. Conform acestora, pana in prezent, au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei un numar de 15-20 persoane, printre care administratorul, angajati si clienti ai clubului bucurestean.  Cercetarile in cazul incendiului de la clubul BAMBOO au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei. 

UPDATE 30: Oficiali ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti – Ilfov au anuntat ca duminica, in jurul pranzului, se va realiza inca o verificare la clubul BAMBOO, pentru a se constata daca incendiul este stins, informeaza Agerpres”Ca urmare a evaluarii efectuate de specialisti ai Inspectoratului de Stat in Constructii s-a stabilit ca structura de rezistenta a cladirii este grav afectata, fapt ce determina limitarea accesului pompierilor in interiorul clubului. In jurul pranzului se va realiza inca o verificare la fata locului, pentru a determina daca incendiul este stins”, au precizat duminica oficiali ai ISU Bucuresti – Ilfov. Potrivit sursei citate, incepand cu ora 8:00, la clubul BAMBOO au ramas in supraveghere doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei

UPDATE 29: Primaria Sectorului 2 precizeaza ca, prin intermediul Politiei Locale, a verificat de mai multe ori activitatea desfasurata de SC MORGANA INVEST SRL (Club Bamboo) pentru a stabili daca sunt respectate prevederile legale si a amendat clubul pentru nu avea autorizatie.

In comunicatul semnat de seful Politiei Locale Sector 2, Aurel Dobrila, se arata ca, pe 16 iunie 2016, firma a fost sanctionata contraventional de politistii locali.

“Amenda a fost aplicata conform Legii nr. 12/1990, republicata, pentru desfasurarea de activitati de alimentatie publica fara sa aiba autorizatia de desfasurare a activitatilor prevazute in grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (baruri si alte activitati de servire a bauturilor) de la Primaria Sectorului 2”, se arata in comunicat. Reprezentantii Politiei precizeaza ca, pentru aceeasi fapta, respectiv lipsa autorizatiei de desfasurare a activitatilor, potrivit legii, nu se pot aplica doua sau mai multe sanctiuni repetate, motiv pentru care firma nu a incasat si alta amenda.

In comunicat se mai mentioneaza ca firma a obtinut in 2012 de la primarie o autorizare de construire pentru reautorizarea bazei de agrement – corpul de birouri si unitati de cazare. Ulterior, a depus anuntul de incepere a lucrarilor la Primaria Sectorului 2 in 2014. “La data de 7.06.2016, politistii locali din cadrul Directiei Control – Serviciul Disciplina in Constructii s-au deplasat la adresa din str. Tuzla nr. 50, unde au constatat ca nu se executau lucrari de construire, nefiind demarate lucrarile pentru care a fost obtinuta Autorizatia de construire nr. 654/41T/2012.

Cu aceasta ocazie, au intocmit o nota de constatare in care se mentioneaza ca lucrarile pentru care s-a cerut autorizatie de construire nu au fost demarate, desi anuntul de incepere a lucrarilor a fost inregistrat, asa cum prevede legea. Intrucat la data deplasarii in teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexa la Cartea Funciara, prin adresa Politiei Locale Sector 2, titularului constructiilor i-a fost comunicat faptul ca autorizatia pentru desfasurarea activitatilor de alimentatie publica nu va fi eliberata de Primaria Sectorului 2″, se explica in comunicatul de presa.

UPDATE 28: Aproximativ 15 cetateni israelieni au avut nevoie de ingrijiri medicale pentru tratarea hipotermiei si a intoxicatiei cu fum, in urma incendiului din clubul Bamboo, au declarat, pentru News.ro, reprezentanti ai Ambasadei Israelului la Bucuresti.

“Aproximativ 15 cetateni israelieni au avut nevoie de ingrijiri medicale pentru tratarea hipotermiei si a intoxicatiei cu fum in urma incendiului care a distrus clubul Bamboo. Potrivit ultimelor informatii primite de la medici, vietile acestora sunt in afara oricarui pericol”, au precizat reprezentantii Ambasadei. Ambasada Statului Israel a mai spus ca pastreaza legatura cu “autoritatile abilitate in scopul monitorizarii starii de sanatate a pacientilor israelieni”.

UPDATE 27: 44 de oameni au ajuns sambata la spitale din Bucuresti dupa incendiul care a cuprins clubul Bamboo din Sectorul 2. “In urma incendiului de la clubul Bamboo, incepand cu ora 3.47, au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital 44 de persoane, dupa cum urmeaza:

24 persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca;
6 persoane la Spitalul de Urgenta Elias;
5 persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon;
6 persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar;

3 persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Colentina”, informeaza Ministerul de Interne intr-un comunicat remis sambata Ziare.com. La ora 13:00, au ramas internate 5 persoane: 4 la Spitalul Floreasca si una la Spitalul Sfantul Pantelimon. “Victimele transportate la unitatile medicale acuza, in special, intoxicari cu fum, hipotermii si contuzii”, adauga MAI

UPDATE 26: Catalin Botezatu, fost actionar al firmei care opereaza clubul Bamboo, a declarat sambata la postul de televiziune Antena 3 ca “e posibil sa fi fost pus foc de cineva” la clubul care a ars intr-un incendiu devastator in aceasta noapte.  “Sa nu va inchipuiti ca Bamboo avea numai prieteni, are si dusmani. E unul din primele zece cluburi din lume, e firesc sa existe si invidii”, a mai spus Botezatu. El a refuzat sa spuna daca mai este actionar la firma, spunand doar ca “sunt unul dintre oamenii care tin la acest club”.

Creatorul de moda, bun prieten cu patronul real Joshua Castellano, a eliminat varianta incendiului provocat pentru a incasa asigurarea pentru club: “nu exista o asigurare pentru club pentru ca o asemenea asigurare costa enorm”, a spus el. Botezatu a facut o acuzatie similara si la incendiul din 2005, in care clubul a ars din temelii, fiind ulterior reconstruit. Ipoteza de atunci nu a fost confirmata.

UPDATE 25: Primarul general al Capitalei Gabriela Firea considera ca in cazul in care un club nu are autorizatie de functionare de la sectorul pe raza caruia se afla, asa cum prevede legea, trebuie inchis. “Incendiu la un club din Capitala! Nu sunt victime, Slava Domnului! Am alertat toate autoritatile responsabile. Din punctul meu de vedere, in cazul in care un club nu are autorizatie de functionare de la sectorul pe raza caruia se afla, asa cum prevede legea, trebuie inchis. Numai asa va intelege toata lumea ca legile trebuie respectate de toti si ca nu se joaca nimeni cu vietile oamenilor”, scrie Firea intr-o postare pe Facebook.

UPDATE 24: Dumitru Badragan, avocatul administratorului clubului Bamboo, spune ca nu poate afirma ca localul nu avea autorizatie, ca cea mai mare parte a documentelor probabil au fost distruse in incendiu, dar ca a cerut duplicatele, informeaza News.ro. El a precizat ca administratorul se afla la spital pentru niste investigatii medicale si ca urmeaza sa mearga la audieri.

“Noi am solicitat clientilor toate documentele pe care le aveau. Foarte multe din documentele erau in incinta clubului si banuim ca s-au pierdut, dar exista duplicate si i-am rugat pe cei care reprezinta societatea sp le prezinte organelor abilitate”, a declarat Dumitru Badragan. El a precizat ca, in lipsa documentelor,  nu poate afirma ca nu exista autorizatia de functionare. In privinta audierilor, avocatul a spus: “Din cate stim, exista invitatie catre Politia Capitalei si asteptam sa fim anuntati. Stim ca administratorul era la spital pentru niste investigatii medicale si asteptam sa fim contactati cand se va deplasa la Politie”.

Avocatul a precizat ca, deocamdata, organele abilitate nu au solicitat documente.  El a spus ca nu are cunostinta depre amenzi aplicate in cazul clubului. Avocatul a mai mentionat ca se pare ca incendiul a izbucnit intr-o zona in care nu era clienti.

UPDATE 23: ISU BUCURESTI ILFOVCLUBUL BAMBOO din Capitala, care a fost distrus de flacari in aceasta dimineata, NU avea autorizatie de securitate la INCENDIU si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, clubul a fost amendat de 5 ori in ultimii ani, pentru constatarea unor probleme precum lipsa autorizatiei de securitate la incendiu si blocarea cailor de evacuare. ISU nu putea sa inchida Bamboo, pentru ca neregulile nu constituiau temei pentru suspendarea activitatii, a adaugat Daniel Vasile. Bamboo avea totusi aviz de securitate la incendiu obtinut inca din 2009. Ulterior, trebuia sa obtina si autorizatie de securitate la incendiu, pe care clubul nu o are nici acum.

UPDATE 22: Administratorul CLUBULUI BAMBOO se afla internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, pe Sectia Toxicologie, a declarat sambata, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Bogdan Oprita.  “Este adus la noi, la Toxicologie. Este internat la noi in spital”, a afirmat medicul. Ministrul Sanatatii: In spitalele din Capitala au ajuns, in urma INCENDIULUI din BAMBOO, 41 de persoane! Reamintim ca doar una se afla in stare grava!

UPDATE 21: Martorii INCENDIULUI izbucnit sambata dimineata si care a distrus CLUBUL BAMBOO din temelii spun ca in local s-a fumat toata noaptea, informeaza News.ro. Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara in club, a scris pe Facebook: “Am iesit printre primii si mirosea a instalatii electrice incinse. De cateva minute nu mai functiona aerul conditionat. Nu a luat foc de la tigari”. O alta tanara spune ca s-a fumat toata noaptea in club. “Se fuma palmat, in ciuda insistentelor ospatarilor care le faceau observatie clientilor. Nu am auzit artificii”, a spus ea.

UPDATE 20: Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, sambata dimineata, dupa ce a aflat de incendiul extrem de violent din clubul bucurestean BAMBOO“In incendiul din clubul bucurestean nu si-a pierdut viata, din fericire, nici un om. Am trecut, insa, pe langa o alta tragedie de proportii. Reguli si legi au fost, se pare, din nou incalcate. Pana nu vom intelege odata pentru totdeauna ca legea e una pentru toti, societatea va fi mereu in pericol. Le doresc insanatosire grabnica celor raniti si multumesc salvatorilor!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 19: Ministrul de Interne, Camern Dan, a precizat ca exista un termen pana la 30 iunie 2017 in care clubul BAMBOO trebuia sa obtina autorizatia de functionare si ca au fost facute mai multe controale la acest local, ultimul avand loc recent. “Am facut primele verificari privind autorizatia clubului si vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, intr-o interventie telefonica la postul de televiZiune Digi 24.

Ea a spus ca s-au facut mai multe controale la clubul Bamboo incepand din anul 2009, cand a fost eliberat avizul de securitate la incendiu. Ministrul a precizat ca au fost intensificate controalele dupa incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015. Carmen Dan a adaugat ca a fost facut chiar recent un control. “Raspunderea pentru functionare este exclusiv a beneficiarului si, potrivit legii, exista un termen de obtinere a autorizatiei (de functionare – n.red.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.

UPDATE 18CLUBUL BAMBOO a mai ars o data in intregime in 2005. La acea data, Catalin Botezatu, actionar al clubului, spunea ca focul a fost pus intentionat, informeaza News.ro. Cu o suprafata de 10.000 metri patrati, CLUBUL BAMBOO avea o scena construita de aceeasi echipa care a ridicat scenele pentru Cirque du Soleil si Moulin Rouge.

CLUBUL BAMBOO a mai ars din temelii si in iunie 2005. Atunci patronul Joshua Castellano spunea ca “singurul vinovat este natura”, insa Catalin Botezatu, actionar, acuza faptul ca focul a fost pus intentionat. Din 2005, de cand a ars in intregime, clubul a trecut prin multe schimbari, “dezvoltandu-se si devenind un deschizator de drumuri in moda cluburilor de noapte in Bucuresti”, scriu reprezentantii localului.  Situat pe malul Lacului Tei, clubul a fost distrus complet de flacari prima data in 2005, in urma unui incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, in mai putin de o ora, clubul a fost distrus. Avea o suprafata de 4.000 de metri patrati, fiind format din doua cladiri, cu o investitie de 5 milioane de euro. El apartine italianului Joshua Castellano, un bun prieten al designerului Catalin Botezatu. 

“Bamboo Club a fost fondat in 2002 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Sud-Estul Europei, gratie unei capacitati uimitoare si unui stil unic. Construit sa impresioneze prin decor, muzica, dansatori, show-uri. Artisti internationali cunoscuti care au urcat pe scena clubului Bamboo au stabilit un standard intre cluburile de noapte din Bucuresti, la nivel inalt”, este prezentarea clubului pe pagina de Facebook. In 2010, a fost construita o noua scena spectaculoasa, de catre echipa care a ridicat scena pentru Cirque du Soleil si Moulin Rouge. Clubul avea o suprafata de 10.000 metri patrati, iar scena era inconjurata de scaune pentru VIP-uri, in timp ce DJ-ul isi desfasura activitatea in jurul scenei. Arhitectura extravaganta, decorul sofisticat si stilul original au definit clubul Bamboo. In urma incendiului, clubul a fost distrus in totalitate.

UPDATE 17: Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat sambata dimineata, la postul de televiziune Digi 24, ca, CLUBUL BAMBOO nu avea autorizate de functionare, insa avea un plan de incendiu autorizat de ISU. “Nu avea autorizate de functionare, nu avea autorizatia de construire receptionata”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, precizand ca nu stia acest lucru si l-a aflat dupa ce s-a interesat,.

“Au fost amendati anul trecut pe acest motiv, urmau sa fie amendati din nou si sa li se suspende activitatea. Activitatea nu era acum suspendata, (clubul – n.red.) avea un plan de actiune la incendiu avizat de ISU”, a mai declarat viceprimarul, precizand ca proprietarii clbului au depus documentatia la primari “dar incompleta, eram intr-o procedura de cerut acte”. “In luna ianuarie ar fi fost amendati, nu au ajuns inca la ei cei de la control”, spune viceprimarul. Dan Cristian Popescu a adaugat ca, in opinia sa, “clubul a functionat cumva si cu bunavointa autoritatilor din trecut”. “Nu cred ca au avut vreodata toate actele in regula”, a mai spus el.

UPDATE 16: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis dosar penal in rem in cazul INCENDIULUI de la CLUBUL BAMBOO, la aceasta ora fiind audiate mai multe persoane, informeaza News.ro. “Cercetarile au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei”, au precizat reprezentantii politiei. La acesta ora, au loc audieri in acest caz.

UPDATE 15: O femeie a carei fiica a fost ranita in INCENDIUL din CLUBUL BAMBOO a venit la locul tragediei, sambata dimineata, spunand ca ii cauta fetei geanta cu actele pentru ca aceasta nu poate fi spitalizata pe motiv ca nu are documente, informeaza News.ro. “Caut geanta cu documentele, cu telefoanele. As vrea sa anuntam, poate se gaseste acolo in zapada geanta cu documentele ei si cu cheile. Pentru mine e importanta sanatatea copilului meu si sa-si gaseasca documentele ca sa poata sa se inregistreze la spital”, a spus femeia, precizand ca fiica sa se numeste Geanina Georgiana Degeratu.

UPDATE 14: Unul din avocatii care reprezinta CLUBUL BAMBOO a declarat reporterilor ca evacuarea clientilor si a personalului s-a facut normal, ca toate sistemele au functionat eficient si dezminte ca s-au efectuat lucrari majore de renovare acum cateva zile. Avocatul sustine ca renovarile au fost efectuate acum un an, ca s-au luat toate avizele, iar clubul are sisteme dintre cele mai moderne privind stingerea antiincendiu. Acesta a refuzat sa raspunda la mai multe intrebari spunand ca vor da un comunicat azi sau in zilele urmatoare care va raspunde tuturor intrebarilor.

UPDATE 13: Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: Urmarire penala pentru distrugere in cazul INCENDIULUI de la BAMBOO. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru distrugere in dosarul privind INCENDIUL de la CLUBUL BAMBOO, a declarat, sambata, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei Alexandru Georgescu. 

 “S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdata, vedem in functie de ce va fi”, a afirmat reprezentantul PTB, intrebat daca s-a constituit dosar si pentru ce fapta s-a inceput urmarirea penala in cazul INCENDIULUI de la CLUBUL BAMBOO.  El a precizat ca a fost trimisa la fata locului o echipa de anchetatori. “Doi procurori criminalisti. Acum ma duc si eu acolo. O sa mearga si seful de sectie si, ma rog, Politie “, a mentionat Georgescu. 

UPDATE 12: Politia Capitalei: Cercetarile in cazul INCENDIULUI de la BAMBOO, preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri. Cercetarile in cazul INCENDIULUI de la CLUBUL BAMBOO au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei, informeaza Biroul de presa al DGPMB. 

UPDATE 11: Raed Arafat anunta ca INCENDIUL de la BAMBOO nu se mai desfasoara.Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat sambata dimineata caINCENDIUL de la CLUBUL BAMBOO nu se mai desfasoara, dar ca mai exista cateva puncte care mocnesc, asupra carora pompierii intervin in continuare, informeaza Agerpres. “La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 masini, care vor ramane si vor continua actiunea, aici, care s-ar putea sa dureze cateva ore, pana este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfasoara. Mai sunt cateva puncte care mocnesc si pe care pompierii le sting”, a afirmat seful DSU.  El a adaugat ca la locul incendiului vor ramane trei echipaje de prim ajutor si o masina de terapie intensiva, “mai mult in sprijinul pompierilor care se afla la interventie”. 

UPDATE 10: Bogdan Oprita, Spitalul Floreasca: La noi au ajuns 19 victime, 9 aduse de SMURD, 10 persoane care au venit pe cont propriu. In cazul victimei in stare grava, s-a renuntat la masurile de intubare insa starea se mentine severa.

UPDATE 9:
 Singura persoana care a fost intubata si era intr-o stare mai grava a inceput sa-si revina, spune Arafat. La fata locului au mai ramas doar trei echipaje SMURD care sa acorde primul ajutor.

UPDATE 8: Daniel Vasile (ISU): 40 de victime la spitale; o singura persoana grav ranita. “In acest moment sunt 20 de persoane transportate catre unitatile spitalicesti din Bucuresti, cu ambulante SMURD si cu ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La unitatile spitalicesti s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Exista o singura persoana grav ranita, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii, intubata, ventilata mecanic. Aceasta se afla la Spitalul Floreasca”, a declarat Daniel Vasile, conform Agerpres.

UPDATE 7: Seful ISU a declarat la postul de televziune Digi 24 ca incendiul nu a fost inca lichidat, insa focul este sub control. Arafat a precizat ca nu poate spune daca mai exista victime la locul tragediei. 

UPDATE 6: Raed Arafat: Nu mai sunt persoane ranite la fata locului. “Nu mai sunt persoane ranite la fata locului. (…) Ultima a fost dusa acum in fata mea, a fost cu hipotermie si usoara intoxicatie de fum. (…) O singura persoana este grav intoxicata cu fum si monoxid de carbon”, a spus seful DSU, la postul de televiziune Digi 24.

UPDATE 5: 27 de persoane au fost spitalizate in urma incendiului, conform postului de televiziune Digi 24. Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, spune ca 20 de persoane sunt transportate catre unitati spitalicesti, dar in jur de 20 de persoane s-au prezentat la spital cu propriile mijloace. O singura persoana este grav ranita, a suferi arsuri pe caile respiratorii, este intubata, la Floreasca.

UPDATE 4: “Nu excludem sa fi ramas persoane in interior.”, a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti la postul de televiziune Digi 24.

UPDATE 3: Un martor a declarat la Digi 24 ca in interiorul clubului se fuma. 

UPDATE 2: Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca pana la acest moment nu are informatii de morti pana la acest moment in incendiul de la CLUBUL BAMBOO. “Sunt echipe suficiente deplasate la fata locului. Inca focul nu este stins. Avem echipe de cautare-salvare pe apa pentru ca avem informatii ca unii s-ar fi aruncat in apa rece. Avem echipe de la pompieri care cauta acum”, a spus seful DSU, , potrivit Agerpres.

UPDATE 1: Postul de televiziune Digi 24 anunta ca numarul ranitilor a ajuns la 22. 

STIRE INITIALA

Potrivit informatiilor preliminare oferite de ISU Bucuresti, 10 victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca si alte doua la Spitalul “Sf. Ioan”. ISU precizeaza ca victimele au fost expuse la fum si posibil stare de hipotermie.  Actiunile se concentreaza pentru limitarea propagarii incendiului catre vecinatati si localizare catre strada Tuzla, precizeaza autoritatile. La fata locului actioneaza, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

CLUBUL BAMBOO din Capitala a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In momentul izbucnirii incendiului in club erau sute de persoane. Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni. Scafandrii au verificat zona adiacenta clubului, pe lac. Nu au fost gasite persoane.

Sursa foto: ISU Bucuresti-Ilfov