Incendiu la maternitatea Giulesti: Cauzele nenorocirii, facute publice

Cauzele incendiului , survenit acum patru ani, la maternitatea Giulesti, au fost facute publice. In urma acestei nenorociri au decedat sase bebelusi.

Astfel, in motivarea magistratilor de la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti se arata ca personalul nu a respectat normele, iar asistenta gasita vinovata a pierdut vremea dupa hartie igienica, anunta Realitatea TV.

De asemenea, planul de stingere a incendiilor a fost incalcat.

La 16 august 2010, Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti a fost cuprinsa de flacari. In urma tragicului eveniment, sase bebelusi au murit, iar cinci au fost mutilati.

Citeste si: Condamnari in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti. Florentina Carstea, 2 ani de inchisoare. UPDATE

Asistenta Florentina Daniela Carstea a fost trimisa in judecata in decembrie 2010 pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa. In iunie 2013, avocatul acesteia a cerut achitarea pe motiv ca intreaga vina o poarta seful Sectiei neonatologie a Spitalului “Panait Sarbu”, medicul Adrian Ioan Toma.

Procurorul a sustinut ca pentru neglijenta de care a dat dovada si pentru celelalte fapte de care este acuzata, asistenta trebuie sa fie condamnata la o pedeapsa cu inchisoare in regim de detentie, iar cuantumul anilor de inchisoare sa fie orientat spre maximum prevazut de lege.

Aceasta a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare.