INCENDIU la SPITALUL din orasul SIMERIA. Ministrul Transporturilor trimite o echipa la spitalul CFR. UPDATE

Un INCENDIU s-a produs, joi dupa-amiaza, la SPITALUL DIN ORASUL SIMERIA, potrivit primarului orasului, EMIL RASTEIU, scrie Agerpres.

UPDATE 19:45: Noul ministrul al Transporturilor, DAN COSTESCU, a dispus deplasarea de urgenta la Simeria a unei echipe conduse de seful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghita, pentru efectuarea unei analize la spitalul CFR din localitate, unde joi dupa amiaza a izbucnit un incendiu, informeaza Agerpres. 

“Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, in urma incendiului produs la Spitalul General Cai Ferate Simeria, a solicitat Secretarului General si Serviciului Medical o informare cu privire la organizarea si functionarea activitatii din spital. Avand in vedere situatia creata, ca urmare a incendiului produs in aceasta dupa amiaza (joi — n.r.), ministrul Transporturilor a dispus deplasarea de urgenta la Simeria a unei echipe din minister condusa de seful Serviciului Medical, Sorin Ionel Ghita, pentru analiza la fata locului”, se arata intr-un comunicat al MT remis, joi.

Peste 50 de pacienti au fost evacuati din spitalul CFR Simeria, in urma incendiului care a izbucnit joi dupa amiaza in unul dintre saloanele acestuia.

Potrivit unui prim bilant, 12 persoane au fost intoxicate cu fum, dar niciuna nu are viata pusa in pericol.

Incendiul a fost lichidat de pompierii militari care au trimis la fata locului mai multe masini de interventie si stingere a focului.

Cauzele declansarii incendiului urmeaza sa fie stabilite, a declarat maiorul Claudiu Achim, adjunctul comandantului ISU Hunedoara, prezent la fata locului.

La locul incendiului au putut fi observate cel putin zece ambulante care au preluat pacientii din spital si i-au transportat spre unitati medicale similare din Deva, Hunedoara si Orastie.

Alti 27 de pacienti au fost evacuati in cladirea Primariei Simeria, aflata in imediata vecinatate a spitalului CFR.

Prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, intr-o forma restransa, pentru a analiza masurile care se impun in continuare.

Surse neoficiale afirma ca focul ar fi pornit de la o lumanare aprinsa la capataiul unui bolnav care decedase joi in spital, dar autoritatile nu au confirmat o asemenea varianta.

 Stire initiala

Potrivit acestuia, incendiul a izbucnit la etajul unu al cladirii. Mai multi pacienti au fost evacuati si, cel mai probabil, vor fi transportati la Spitalul judetean de urgenta din Deva.

Deocamdata nu se cunosc cauzele incendiului, iar echipaje ale ISU Hunedoara intervin la fata locului.

Sursa foto: hotnews