INCENDIU la Teatrul National Bucuresti. UPDATE

Un INCENDIU a izbucnit, sambata, la Teatrul National Bucuresti, afectand aproximativ 150 de metri patrati de panza din decorul scenei de la Sala Studio.

UPDATE 19.33: Teatrul National Bucuresti a transmis sambata dupa-amiaza un comunicat de presa prin care dezminte “zvonurile alarmiste legate de un incendiu mistuitor care ar fi izbucnit in cursul acestei dimineti intr-una din salile sale”.

“Un scurtcircuit a determinat aprinderea accidentala a unei sufite (o perdea neagra de panza suspendata de o bara, in partea de sus a scenei). Incidentul a fost imediat observat de masinistii care montau in scena decorul spectacolului Barfe, vonuri si minciuni si care au intervenit prompt, impreuna cu personalul din dispozitivul PSI al teatrului — stingand imediat panza cu pricina”, se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, masinile de pompieri care au sosit la fata locului, la intrarea TNB din str. Tudor Arghezi, nu au fost solicitate de catre teatru, ci au fost alertate de vecinii care “auzisera” ca s-ar fi intamplat ceva peste drum.

Toate spectacolele din repertoriul de azi al TNB se joaca la orele si in salile anuntate, mai spun sursele citate.

INCENDIUL a izbucnit la nivelul scenei. Flacarile au fost observate in timp ce mai multi angajati lucrau la amenajarea scenei pentru spectacolul programat pentru sambata seara.

Atat personalul care lucra la amenjarea decorurilor, cat si actorii care se pregateau pentru repetitii au fost evacuati.

Pompierii au intervenit cu noua autospeciale pentru stingerea INCENDIULUI, doua autospeciale pentru descarcerare si doua autospeciale cu scari, pentru interventii la mare inaltime. INCENDIUL insa a fost stins de angajatii teatrului, pana la sosirea pompierilor.

Citeste si: INCENDIU la un club de fite din Bucuresti

“Se amenaja scena, focul a izbucnit in Sala Studio, dar nu era spectacol. Nu au fost victime”, a spus Daniel Vasile, purtatorul de cuvânt al ISU București.

Sambata seara, de la ora 19.30, la Sala Studio era programat spectacolul “Barfe, zvonuri si minciuni”, de Neil Simon, in regia lui ION CARAMITRU. Printre actorii piesei se numara MONICA DAVIDESCU, MARIUS BODOCHI, CECILIA BARBORA si SILVIU BIRIS.

Sursa foto: jurnalul.ro