INCENDIU langa CERNOBIL: COMITETUL pentru SITUATII de URGENTA din Ministerul Mediului va MONITORIZA situatia

Ministrul Mediului, GRATIELA GAVRILESCU, a declarat ca nu s-a primit nicio informatie oficiala de la autoritatile ucrianiene, insa a tinut sa ii linisteasca pe romani. Preventiv,  Comitetul de urgenta din cadrul Ministerului Mediului se va reuni la ora 17:00, in urma incendiului de la Cernobil.

UPDATE 19:04: Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, dupa terminarea sedintei comitetului de urgenta din cadrul Ministerului Mediului, ca vrea sa linisteasca populatia.

Ministrul a mai declarat ca in urma analizei datelor, a rezultat ca fumul degajat in urma incendiului nu va ajunge pe teritoriul Romaniei in urmatoarele 72 de ore.

Va informez ca astazi, miercuri, 29 aprilie, in baza dispozitiilor vicepremierului pentru securitate nationale
Din analiza datelor, rezulta ca fumul degajat in urma incendiului nu va ajunge pe teritoriul Romaniei in urmatoarele 72 de ore. Pana acum, valorile radiatilor sunt de 5 ori mai mici decat limitele admise, am dispus supravegherea atenta a monitorizarii nivelului de radiatii. Va informez ca potrivit informatiilor primite de la MAI, in zona Cernobil n-au fost depasite valorile maxime admise pentru radiatii si incendiul a fost localizat si stopat de autoritatile ucrainiene”, a declarat Gratiela Gavrilescu.

Stire initiala

 „As vrea sa ii linistesc pe toti romanii. Nu e o situatia asemanatoare cu anii trecuti. La ministerul Apelor nu s-a primit nicio informare oficiala din Ucraina. In lipsa informarii, am intreprins toate actiunile diplomatice (..) si am intrunit la ora 17:00 comitetul pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Mediului din care fac parte toti profesionistii implicati. Agentia de Protectie a Mediului monitorizeaza 24 din 24 de ore toate datele de radioactivitate, masuraturile sunt continue. Consider ca nu vor fi chestiuni care sa ne afecteze”, a spus Gavrilescu, in cadrul unei interventii telefonice pentru postul B1Tv.

Noi ne intalnim pentru a repune in discutii tot planul nostru de masuri.Sa fie toata lumea informata, sa putem sa comunicam intre noi. Ne intalnim preventiv”, a mai spus Gavrilescu.

CITESTE SI: INCENDIU de PROPORTII la PENITENCIARUL POARTA ALBA. PESTE 50 de DETINUTI EVACUATI.UPDATE

Un incendiu de proportii a izbucnit in padurea Cernobil, de langa centrala nucleara avariata, a anuntat Ministerul ucrainean de Interne. Focul s-a raspandit pe o suprafata de 400 de hectare insa in noaptea de marti spre miercuri pompierii ucraineni au reusit sa il aduca sub control.

CITESTE SI: Un MORT si un RANIT in INCENDIUL care a cuprins padurile din judetul BUZAU

Ministrul de Interne Zorian Skiriak a aratat ca flacarile au fost stinse si ca mai exista focare mocnite printre copacii tineri, alimentate de vant, insa pompierii le vor stinge si pe acestea, informeaza biroul de presa al Guvernului ucrainean.

Sursa foto www.dcnews.ro