INCENDIU PUTERNIC in BUCURESTI. Mansarda unui bloc a fost cuprinsa de flacari, doua persoane intoxicate cu fum. UPDATE

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Bulevardul 1 Decembrie din Capitala, la fata locului aflandu-se 12 echipaje de pompieri, patru autoscari, opt autospeciale de stingere si echipaje medicale de prim ajutor.

UPDATE :Trei persoane au necesitat ingrijiri medicale, in urma incendiului izbucnit miercuri dimineata in cartierul Titan din Capitala, a anuntat Adrian Marin, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Un barbat a suferit un atac de panica si a primit sprijinul medicilor SMURD, la fata locului, iar doua femei au fost transportate la spital, fiind intoxicate cu fum.

O femeie in varsta de 25 ani, dupa ce a primit primul ajutor, a fost transportata la Spitalul Pantelimon, iar o alta de 30 ani a fost dusa la Spitalul “Al. Obregia”.

Stire initiala

Locatarii din imobil au fost evacuati. Adrian Marin, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, a declarat ca nu au fost inregistrate victime. El a adaugat ca un barbat a suferit un atac de panica avand nevoie de ingriji medicale, dar starea lui este stabila.

“Focul se manifesta intr-un apartament la mansarda, cu posibilitate de extindere la un alt apartament. Incendiul se manifesta generalizat pe intreaga suprafata a mansardei, pe o suprafata de circa 1.000 metri patrati”, a precizat Adrian Marin. 

El a punctat ca echipajele de pompieri intampina dificultati, pentru ca incendiul se manifesta sub acoperisul din tabla, o zona greu accesibila si cu degajari foarte mari de fum.

Potrivit lui Marin, incendiul s-a propagat cu repeziciune, urmare a cantitatii mari de materiale inflamabile (lemn, polistiren) si a necompartimentarii mansardei cu pereti care sa opuna rezistenta la foc.

Blocul are aproximativ 30 de apartamente si a fost mansardat in urma cu doi ani si anvelopat. Initial a fost un bloc pentru nefamilisti. Un incendiu asemanator a mai avut loc in zona in luna august a anului trecut cand un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui alt bloc de locuinte.

 Sursa foto: agerpres