INCENDIUL de la COLECTIV: O comisie speciala va evalua RANITII. MAI a inceput CONTROALELE in CLUBURI

INCENDIUL de la COLECTIV. O comisie de medici, din care vor face parte ministrul NICOLAE BANICIOIU si dr. Ioan Lascar de la Floreasca, merg luni la toate spitalele din Capitala pentru a evalua STAREA PACIENTILOR RANITI in INCENDIUL de la clubul COLECTIV, urmand sa prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria.

INCENDIUL de la COLECTIV. Acest grup de lucru a avut o prima intalnire duminica si este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ionita Radu, prof. dr. Ioan Lascar, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: VESTI IMBUCURATOARE DESPRE RANITII DE LA SPITALUL MILITAR

INCENDIUL de la COLECTIV. Concluzia acestora, duminica, a fost ca numarul deceselor in urma INCENDIULUI de la COLECTIV va creste semnificativ in urmatoarea perioada, existand posibilitatea ca acesta sa se dubleze. Acestei comisii i s-au alaturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker si profesorul Marc Chaouat, considerati a fi unii dintre cei mai buni specialisti in arsuri. Ei au ajuns duminica seara la Bucuresti, insotiti de reprezentanti din Ministerul francez al Sanatatii.

INCENDIUL de la COLECTIV. Medicul Marc Chaouat lucreaza la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este seful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille. Guvernul va decide pana la finalul acestui an infiintarea sau functionarea unui program special destinat recuperarii de care au nevoie persoanele RANITE. In ceea ce priveste cetatenii straini RANITI  in INCENDIUL de la CLUBUL COLECTIV, autoritatile si-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispozitie celor care doresc sa fie tratati in afara tarii toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai dupa acordul medicilor romani care ii ingrijesc.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: PATRONII CLUBULUI INCENDIAT DAU VINA PE ORGANIZATORII CONCERTULUI

INCENDIUL de la COLECTIV. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca de luni incep controale in cluburi, discoteci, mall-uri si alte spatii care presupun aglomerari de persoane. Pompierii sunt insotiti de politisti si verifica daca respectivele locatii au planuri impotriva incendiilor si daca acestea se respecta.

Sursa foto: jurnalul