Incep INSCRIERILE in INVATAMANTUL PRIMAR

Cererile pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2015-2016 vor putea fi completate de parinti incepand de luni si pana pe 13 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Cererile vor putea fi completate de parinti online, pe site-ul inscriere.edu.ro sau la unitatile de invatamant la care solicita inscrierea copiilor si vor fi validate de acestea de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 20.00, si sambata, in intervalul orar 9.00-13.00.

Cererile de inscriere vor fi procesate de catre comisia nationala pe 16 martie, cu ajutorul aplicatiei informatice, in acasta zi urmand sa fie repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru.

Citeste si: CALENDARUL INSCRIERII in invatamantul primar, MODIFICAT de Ministerul Educatiei

In periaoda 17-19 martie, la nivelul unitatilor de invatamant vor fi procesate cererile parintilor care solicita inscrierea copiilor la o alta unitate de invatamant decat cea de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor se va face pe baza criteriilor generale si specifice de departajare. Lista candidatilor admisi in aceasta faza va fi validate de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare va avea loc intre 24 martie si 3 aprilie. In aceasta a doua etapa vor putea fi depuse cereri de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

Citeste si: TABLETELE si LECTIILE DIGITALE, CONTESTATE de mai multi parinti si profesori

Inscrierea in clasa I a copiilor de sapte ani care nu au fost cuprinsi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 va avea loc intre 23 februarie si 13 martie, pentru cei ai caror parinti doresc inscrierea lor la scoala de circumscriptie. Cererile de inscriere trebuie depuse de catre parinti la scoala de circumscriptie.

Parintii care doresc inscrierea copiilor la alta unitate de invatamant decat cea de circumscriptie pot depune cereri intre 23 martie si 3 aprilie, la respectiva unitate de invatamant.