Incep REDUCERILE DE VARA la imbracaminte si incaltaminte

Bucurestenii amatori de cumparaturi pot profita de preturi REDUSE la imbracaminte si incaltaminte pana la sfarsitul lunii octombrie, a anuntat Primaria Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, in perioada 1 august – 31 octombrie, agentii economici, inclusiv cei din Sectorul 1, vor aplica REDUCERI semnificative la imbracaminte si incaltaminte.

Marile lanturi de magazine si alti comercianti care intentioneaza sa aplice REDUCERI la produsele sezoniere pe care le comercializeaza trebuie sa depuna notificari de SOLDARE la Primaria Sectorului 1 cu cel putin 15 zile inaintea datei de debut a REDUCERILOR.

Citeste si: Cum te pacalesc magazinele ca sa cheltuiesti mai mult

Conform Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, vanzarile de SOLDARE pot fi efectuate dupa o notificare prealabila adresata administratiei locale. De asemenea, acelasi act normativ precizeaza ca “vanzarea de SOLDARE este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea «soldare/soldari/solduri» si care, printr-o REDUCERE de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul”.

Agentii economici care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificarile la Registratura Primariei Sectorului 1 din sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 sau pot trimite documentatia prin posta. Programul de lucru cu publicul este in zilele de luni, marti si joi de la 08.30 la 18.30, iar miercuri si vineri, intre orele 08.30 si 16.30.

Perioada de SOLDARE este stabilita de lege intre 1 august – 31 octombrie pentru produsele de primavara-vara. In acest interval de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi REDUSE.

Citeste si: Reduceri in peste 50 de centre comerciale din Sectorul 6 din 15 ianuarie

REDUCERILE pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier (confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte, articole sportive etc.).

Formularele notificarii vanzarilor de SOLDARE sunt prevazute in anexa 3 din norma metodologica de aplicare a O.G. 99/2000, cuprinsul acesteia constand in: datele comerciantului (denumire, cod unic de inregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de SOLDARE, denumirea si cantitatea existenta a articolelor de soldat, precum si lista cu denumirea, numarul si data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Nerespectarea dispozitiilor legale generale privind vanzarile de SOLDARE se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vanzari de SOLDARE fara notificare se sanctioneaza cu amenda de la 200 la 1.000 lei.

Sursa foto: jurnalul.ro