Incepe festivalul International de Film pentru Copii “KINOdiseea”, organizat de Primaria Sectorului 3

Primaria Sectorului 3 si Metropolis Film organizeaza, in perioada18-22 noiembrie, cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film pentru Copii “KINOdiseea”.

Gazduit de CinemaPro (str. Ion Ghica nr. 3), “KINOdiseea” va aduce in fata publicului tanar noua productii internationale, laureate la importante festivaluri de gen precum Toronto si Berlin. Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba romana si se adreseaza atat copiilor intre 6 si 14 ani, cadrelor didactice, parintilor, bunicilor, cat si iubitorilor de film in general.

Festivalul cuprinde doua sectiuni: “Competitie” si “Retrospectiva”. Prezentate in premiera nationala in Romania, filmele din competitie abordeaza subiecte accesibile, inspirationale si educative.

Un juriu format din copii care s-au evidentiat in domeniul artelor va desemna dintre acestea premiul “Cel mai bun film”. Sectiunea “Retrospectiva” propune filme care au reprezentat bucuria generatiilor vechi si merita urmarite de cei mici impreuna cu parintii sau bunicii.

“KINOdiseea” este primul festival de film pentru copii, organizat in Romania dupa anul 1989. Prin KINOdiseea, Bucurestiul s-a alaturat marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra, Berlin) care gazduiesc festivaluri similare si inteleg importanta educatiei celor mici prin intermediul artelor vizuale.

sursa foto: campanie.we-are-here.ro