Inchisoarea ingerilor! Cazul TULBURATOR al unei femei nevinovate

O femeie de 74 ani din SUA a fost inchisa timp de 32 de ani pentru o crima pe care nu a comis-o! Dupa o viata traiata dupa gratii,  Mary Virginia Jones  a fost eliberata.

Mary ar fi fost, cel mai probabil, si astazi dupa gratii daca o mana de studenti nu ar fi militat pentru eliberarea ei.

Povestea americancei care a stat 32 ani  dupa gratii, fara sa fie vinovata, este una cutremuratoare. In 1981, a fost condamnata in 1981 pentru crima, rapire si furt. Femeia a fost considerata complice la uciderea unui dealer, comisa de partenerul ei de atunci, Mose Willis.

Potrivit unor studenti in drept la Universitatea California de Sud (USC), care au aparat cazul Jones in fata Curtii, Mose Willis si-a silit iubita cu pistolul la tampla sa il aduca pe dealer pe aleea unde l-a ucis. Willis a fost arestat si condamnat la moarte, insa a decedat pe culoarul mortii, in asteptarea executiei.

Mary Jones, preparator scolar fara cazier inaintea condamnarii din 1981, l-a intalnit pe Willis cand acesta nu avea unde sa locuiasca. Barbatul i-a spus ca vrea sa ia viata de la inceput. Cu o saptamana inainte sa il omoare pe dealer, Willis a tras in fiica lui Mary Jones, Denitra, si le-a amenintat ca le ucide pe amandoua daca merg sa il denunte la politie.

Denitra a fost luni la tribunal. “Este ceva suprarealist, ziua pe care am asteptat-o toata viata”, a declarat aceasta,  dupa ce s-a anuntat decizia judecatorului.