INCIDENT LA BAZA BOBOC: Un elicopter MILITAR a atins solul in timpul unui zbor de instructie

Incident aviatic la baza ariana Boboc din judetul Buzau. Un elicopter IAR-316 B, apartinand scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul, vineri dupa-amiaza, in timpul unui zbor de instructie. Din fericire, echipajul a suferit rani minore, insa a fost transportat la SPitalul Militar din Capitala, conform procedurilor. Deocamdata nu se stie daca a fost o defectiune tehnica sau o eroare umana.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a confirmat incidentul si a explicat ca echipajul aflat in elicopter nu a fost ranit, insa membrii echipajului au fost transportati la Spitalul Militar din Capitala, conform procedurilor.

“La Scoala de Aplicatie Bobocu in cursul zilei de astazi un elicopter care efectua un zbor de instructie a aterizat in conditii putin mai dificile, dar nu sunt probleme de sanatate la echipaj. In momentul de fata se fac evaluarile care se impun si se vor stabili cauzele”, a spus ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Citeste si: Rusia a luat o decizie controversata in aceasta dimineata

Elicopterul a atins cu partea din spate solul, echipajul a parasit imediat aparatul de zbor. Din fericire, echipajul elicopterului apartinand Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene “Aurel Vlaicu”, Boboc-Buzau nu a fost ranit, insa conform procedurilor, a fost transportat la spital pentru investigatii militare.

Experti ai MApN vor analiza tot ce s-a intamplat dupa ce elicopterul a decolat, pana in momentul in care a atins solul. Doi piloti si mecanicul vor fi audiati.

“Astazi, 22 august, in jurul orei 12.30, un elicopter IAR-316 B, apartinand scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul cu partea posterioara, pe timpul unui zbor de instructie, in cadrul exersarii manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platforma.

Echipajul aeronavei, format din doi piloti si mecanicul de bord, a parasit aeronava in deplina siguranta. Acestia nu au acuzat probleme de sanatate, dar conform procedurilor standard, sunt evaluati medical.

O comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene se afla la fata locului pentru investigarea tehnica a evenimentului”, se precizeaza intr-un comunicat al MApN. Cei trei raniti au fost adusi cu un alt elicopter, conform procedurilor, la Spitalul Militar din Bucuresti.

In video de mai jos puteti vedea un elicpter IAR 316.

Sursa foto: bias.aero