INCIDENT la o SCOALA din Iasi: 18 elevi au ajuns la SPITAL dupa ce un coleg a pulverizat SPRAY LACRIMOGEN in toaleta

Un numar de 18 elevi de la Scoala gimnaziala “Veronica Micle” din Iasi au ajuns la SPITAL, miercuri dimineata, dupa ce un coleg al acestora a pulverizat SPRAY LACRIMOGEN intr-o toaleta a unitatii de invatamant, el spunand ulterior ca a facut acest lucru pentru a vedea ce efecte are sprayul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vijiac, oamenii legii au fost sesizati, miercuri dimineata, de un profesor de la Scoala gimnaziala “Veronica Micle” din cartierul iesean Bucium, ca un elev in varsta de 14 ani a pulverizat SPRAY LACRIMOGEN intr-o toaleta a unitatii de invatamant.

“Ne-am deplasat impreuna cu un echipaj medical, fiind scosi toti elevii din toaleta scolii. Vom continua verificarile, elevul de 14 ani a declarat ca a gasit sprayul pe strada, in urma cu cateva zile, si voia sa vada ce efecte are”, a declarat, miercuri, Anca Vijiac.

Citeste si: TRAGEDIE in CURTEA SCOLII: Un ELEV a MURIT dupa ce a cazut in FOSA SEPTICA

In urma incidentului, 18 elevi au fost transportati cu ambulantele la SPITAL, medicii spunand ca acestia au iritatii de la gazul toxic din spray si cel mai probabil nu vor necesita internare.

“Apelul la 112 a fost facut mai intai pentru doi copii, dupa care numarul pacientilor a ajuns la 18. A fost trimis un echipaj SMURD, ambulanta si echipajul pentru victime multiple. Copiii sunt consultanti de catre medicii din Clinica de Oftalmologie, cel mai probabil nu vor ramane internati, ei prezentand iritatii de la gazul toxic din spray. Copiii sunt insotiti de un profesor si au fost anuntati toti parintii”, a declarat Diana Cimpoesu, medic-sef UPU de la Spitalul “Sfantul Spiridon” din Iasi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Sabina Manea, a afirmat ca directorul unitatii scolare a respectat prevederile legale si a informat imediat institutia despre acest incident, potrivit Mediafax.

Citeste si: SUCEAVA: Doi copii au ajuns la spital dupa ce s-au PRABUSIT de pe o schela

La randul sau, directorul scolii, Gheorghe Carlagiu, sustine ca elevul care a cauzat probleme este in clasa a V-a, ramanand repetent mai multi ani si fiind cunoscut cu tulburari de comportament.

“Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanta si politia, iar toata zona a fost evacuata”, a spus Carlagiu.

Sursa foto: ziuanews.ro