INCIDENT pe AEROPORTUL din CHISINAU: Liderul Transnistriei impiedicat sa plece la Moscova

Evgheni Sevciuk, liderul separatist de la Tiraspol, a fost impiedicat luni seara sa plece la Moscova prin sala VIP a Aeroportului International din Chisinau, informeaza timpul.md.

Un grup de aproximativ 20 de participanti la razboiul de pe Nistru, membri ai Partidului National Liberal din Republica Moldova, i-a blocat accesul acestuia spre sala VIP si nu i-a permis sa treaca.  “Jos teroristii! Rusine! Jos separatistii! Vin banditii si trec pe aici. Copiii nostri nu pot sa mearga la scoala in stanga Nistrului, iar ei umbla liber pe aici”, declarau veteranii de razboi. 

CITESTE SI: TIRASPOLUL avertizeaza: Retragerea trupelor ruse din Transnistria ar duce la destabilizarea regiunii 

O scurta incaierare s-a iscat intre ei si garzile de corp ale liderului transnistrean, dupa ce unul dintre bodyguarzii lui Sevciuk a incercat sa-i dea la o parte. In cele din urma, liderul transnistrean, ajutat de bodyguarzi, a ajuns la avion pe o usa de serviciu.

Politia de frontiera moldoveana a intervenit, punand capat incidentului. O parte din grupul de veterani, impreuna cu cateva garzi de corp ale liderului transnistrean, au mers la politie, dar toate persoanele retinute au la scurt timp eliberate.

CITESTE SI:  Tiraspol: TRANSNISTRIA nu a fost niciodata pamant MOLDOVENESC 

Serviciul de presa al regimului separatist de la Tiraspol a declarat pentru agentia rusa de presa Interfax ca la originea incidentului s-ar afla serviciile speciale moldovene, pe care le-au acuzat de ‘provocare’. Din luna martie, autoritatile ucrainene le-au interzis liderilor transnistreni accesul pe teritoriul Ucrainei, avand in vedere legaturile stranse ale regimului de la Tiraspol cu Moscova. Astfel singura lor cale de a ajunge in Rusia trece prin aeroportul din Chisinau.

Sursa foto: timpul.md