INCIDENTE ELECTORALE – ALEGERI PREZIDENTIALE: Mondo News transmite LIVE TEXT incidentele din ziua alegerilor

INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Mondo News va prezinta in format LIVE TEXT toate incidentele electorale care se inregistreaza duminica, 2 noiembrie, in ziua primului tur al alegerilor prezidentiale 2014. Presedintele unei sectii de votare din judetul Gorj este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, dupa ce a pierdut stampila de control a sectiei pe care o conduce, potrivit agentiilor de presa.

UPDATE 17.25: Biroul Electoral Judetean Cluj a fost sesizat duminica referitor la faptul ca dintr-o sectie a disparut o stampila de vot. Sesizarea a fost facuta de ACL si se refera la faptul ca la sectia nr. 2, de la Colegiul Economic Iulian Pop din municipiul Cluj-Napoca, a disparut o stampila de vot, transmite Agerpres. 

“Am sesizat politia, din pacate si ei au confirmat ca stampila lipseste. Urmeaza sa fie identificat faptuitorul si se va merge in continuare cu patru stampile pana la terminarea procesului de vot. Se face mentiune despre disparitia stampilei in procesul verbal de stabilire a rezultatelor”, a declarat Monica Trofin, presedinta BEJ Cluj.

In judetul Cluj au fost organizate 654 de sectii de votare, iar in total, pe liste, sunt inscrisi 602.620 de alegatori. In ceea ce priveste buletinele de vot, au fost tiparite cu 10% mai multe decat numarul de alegatori, iar sectiile au fost dotate cu un total de 3.270 de stampile de vot.

UPDATE 17.05: 91 de sesizari, majoritatea fiind legate de sfatuirea alegatorilor cu cine sa voteze, 40 dintre acestea nefiind confirmate. 60% dintre acestea s-au inregistrat in mediul rural. In 21 de cazuri se fac investigatii si anchete. 1750 de autovehicule au fost verificate pentru a se evita turismul electoral. Au fost multiplicate formulare pentru votul pe listele suplimentare”, a anuntat Monica Dajbog, purtator de cuvant al MAI. 

UPDATE 15.55: Conform unor surse citate de postul B1 Tv, primarul din comuna ilfoveana 1 Decembrie le-a transmis prin intermediari cetatenilor sa se prezinte la sectiile de votare din localitate dupa ora 17.00, atunci urmand sa primeasca cate 50 de RON pentru a VOTA!

UPDATE 14.05: Monica Dajbog, purtator de cuvant al MAI, a declarat ca pana la ora 13.00 s-au inregistrat 32 de sesizari, dintre care 9 au fost respinse ca fiind nefondate. In cazul celo 400 de buletine de vot lipsa s-a deschis o ancheta, iar in judetul Ilfov un tanar de 17 si 10 luni a reusit sa voteze, ulterior acestuia fiindu-i intocmit un DOSAR PENAL, a mai spus Dajbog.

UPDATE 14.00: Postasul din localitatea ieseana Ciortesti a fost reclamat de reprezentantii Aliantei Crestin Liberale la Biroul Electoral Judetean Iasi ca imparte cardurile de sanatate si tichetele de ajutor de la Uniunea Europeana (UE) in fata sectiei de votare.

Conform reclamatiei, postasul sta in fata imobilului in care se afla sectia de votare si imparte satenilor cardurile de sanatate si tichetele de ajutor de la Uniunea Europeana”, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean, Marian Grigoras.

UPDATE 13.25: Reprezentantii Aliantei Crestin Liberale (ACL) au semnalat, duminica la pranz, prin intermediul unui comunicat de presa o serie de INCIDENTE ELECTORALE grave petrecute in localitatea VOLUNTARI din judetul Ilfov. CITESTE MAI MULT…

UPDATE 12.55: GAFA ELECTORALA de PROPORTII facuta de reprezentantii BEJ VASLUI. Potrivit unor surse, reprezentantii biroului judetean au intocmit, initial, toate procesele verbale pentru ALEGERI……PARLAMENTARE, informeaza postul B1 Tv! Pana la ora cand votarea a inceput, situatia a fost remediata.

UPDATE 12.35: La Roma si Paris, cetatenii romani se plang de faptul ca sunt foarte putine sectii de votare si din aceasta cauza procesul electoral se desfasoara cu mare greutate. In aceeasi situatie se afla si romanii stabiliti in Spania. Afla detalii aici.

UPDATE 12.30: Potrivit reporterilor postului B1 Tv, primarul din comuna Pantelimon trimite sms-uri cetatenilor indicandu-le cu cine anume sa voteze.

UPDATE 12.00: Tot in judetul Giurgiu a fost sesizat ca un presedinte al unei sectii a sfatuit alegatorii cu cine sa voteze.

“Aceasta contraventie se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 4.500 lei. Tot in Giurgiu se fac cercetari dupa ce intr-o sectie a fost sesizata o situatie conflictuala intre primarul localitatii si membrii sectiei de votare. Din primele cercetari efectuate de catre politie in ambele cazuri, aspectele semnalate nu se confirma”, a spus Monica Dajbog, purtator al MAI.

UPDATE 11.45: Intr-una dintre comunele din judetul Giurgiu s-a produs un incident electoral dupa ce primarul din localitatea s-a luat la bataie cu mai multi cetateni in urma unor contre verbal, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 11.40: Un DOSAR PENAL pentru neglijenta a fost deschis de politie la RESITA, acolo unde s-a constatat absenta a 400 de BULETINE de VOT dintr-una din sectiile de vot.

UPDATE 11.25: Alianta Crestin Liberala (ACL) a atras atentia asupra unei noi posibile fraude electoral care a fost semnalata in judetul Timis, in localitatea Gataia. Mai multi bolnavi de la spitalul de psihiatrie din localitate au fost adusi la vot cu un microbuz. Afla detalii aici.

UPDATE 10:11 Suceava: Membru al unei sectii de votare, preluat de ambulanta dupa ce i s-a facut rau

Un membru al unei sectii de votare din judetul Suceava a fost preluat de o ambulanta, duminica dimineata, dupa ce a suferit un atac de epilepsie, transmit agentiile de presa.

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a declarat ca un incident a fost inregistrat duminica dimineata la o sectie de votare din comuna Fantanele, unde un membru al biroului sectiei de votare a suferit un atac de epilepsie.

Barbatul a fost preluat de o ambulansa si transportat la spital, iar sectia de votare respectiva functioneaza acum cu un membru mai putin.

Prefectul a mai spus ca la Sectia de votare nr. 96 din Falticeni presedintele sectiei a intarziat, dar sectia a fost deschisa la ora stabilita, in prezenta loctiitorului si a celorlalti membri ai biroului sectiei de votare.

Sinescu a mentionat ca presedintele sectiei de votare a programat gresit alarma ceasului de pe telefonul mobil si a fost trezit cand s-a constatat ca intarzie. El a subliniat ca procesul de votare nu a fost afectat si nu a putut preciza daca acest presedinte de sectie de votare va fi sanctionat.

Un numar de 581.000 alegatori sunt asteptati la alegerile prezidentiale in cele 553 de sectii de votare organizate in judetul Suceava.

UPDATE ora 08.00: Buletine de vot pentru alegerile prezidentiale de duminica, gata stampilate, ar fi fost distribuite de echipele de campanie ale social-democratilor alegatorilor din judetul Vrancea. Buletinele de vot ar fi fost distribuite atat in cutiile postale ale cetatenilor, cat si din usa in usa, fiind inmanate direct cetatenilor. Afla aici detalii

Citeste si: ROMANIA VOTEAZA, MARATON MINUT CU MINUT! Sectiile de votare s-au deschis, peste 18.000.000 de alegatori, asteptati la urne

UPDATE 07: 43 Sectie de votare din Bistrita-Nasaud, ramasa fara energie electrica in urma unui accident rutier

O sectie de votare din Bistrita-Nasaud a ramas fara curent electric, cu aproximativ trei ore inainte de inceperea scrutinului, dupa ce o masina a intrat intr-un stalp de electricitate si l-a rupt, iar angajatii primariei au adus un generator, astfel ca sectia de votare a fost deschisa la ora 7.00.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. MAI: TOATE SECTIILE DE VOTARE AU FOST DESCHISE LA TIMP

Sectia de votare din satul Mocod, judetul Bistrita-Nasaud, a ramas fara curent electric in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce o masina a intrat intr-un stalp de electricitate, pe care l-a rupt.

Mircea Runcan, primarul comunei Nimigea, de care apartine satul Mocod, a declarat ca accidentul s-a petrecut in jurul orei 03.00, intr-o curba de pe DN 17 D.

“Un autoturism Mercedes a intrat intr-un stalp si a lasat in bezna o parte din satul Mocod. Noi avem generator la Primarie si l-am dus de urgenta acolo, l-am montat, astfel ca sectia de votare s-a putut deschide la ora 7.00. Electrica lucreaza acum sa remedieze avaria”, a spus primarul.

Presedintele Biroului Electoral Judetean Bistrita-Nasaud, judecatorul Ioan Parauan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca acesta a fost singurul incident inregistrat in judet inainte de deschiderea urnelor, iar situatia s-a rezolvat dupa aducerea generatorului, care a permis deschiderea sectiei de votare duminica dimineata, la ora 7.00.

“Este singurul incident pe care l-am avut inainte de deschiderea sectiilor de votare, dar in curs de remediere”, a spus Ioan Parauan.

In Bistrita-Nasaud, sunt asteptati la urne 262.104 de cetateni cu drept de vot, in judet fiind amenajate 313 sectii de votare, din care 57 in municipiul Bistrita.

Pentru judetul Bistrita-Nasaud au fost tiparite 288.621 de buletine de vot si au fost repartizate 261.404 de timbre autocolante.

Cheltuielile cu organizarea alegerilor prezidentiale in judet se ridica la peste doua milioane de lei, bani repartizati Prefecturii Bistrita-Nasaud de Ministerul Afacerilor Interne. Din aceasta suma, 1,6 milioane de lei reprezinta bani pentru plata personalului, 467.000 de lei pentru bunuri si servicii si 10.000 de lei pentru active fixe nefinanciare. Din bugetul alocat, se vor plati indemnizatiile membrilor Biroului Electoral Judetean, membrilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, personalului tehnic auxiliar si statisticienilor.

07:38 Presedintele unei sectii de votare din Gorj, cercetat penal dupa ce a pierdut stampila de control

Presedintele Sectiei de votare nr. 166 din comuna Bumbesti-Pitic din judetul Gorj a sunat, in noaptea de sambata spre duminica, la Biroul Electoral Judetean (BEJ), anuntand ca nu stie unde a pus stampila de control.

La fata locului au ajuns atat reprezentanti ai BEJ, cat si ai Politiei, care au dispus inlocuirea stampilei de control, dupa ce aceasta nu a fost gasita.

Pe numele presedintelui sectiei de votare, Politia Gorj a deschis dosar penal pentru neglijenta in serviciu.

In judetul Gorj, sunt amenajate 327 de sectii de votare, 56 dintre acestea fiind in municipiul Targu Jiu, fiind asteptate la urne 304.975 de persoane.

ALEGERI PREZIDENtIALE 2014: Peste 18 milioane de alegatori sunt asteptati la urne. Romanii pot vota pana la ora 21.00.