Incidente la Pungesti: Gardul Chevron a fost rupt, iar mai multi protestatari au fost ridicati de jandarmi

Aproximativ 400 de persoane, localnici si activisti pentru mediu, au protestat astazi in localitatea Pungesti fata de lucrarile companiei Chevron care vizeaza explorarea gazelor de sist.

Dupa ce dimineata protestul a fost unul pasnic, spre pranz au existat incidente intre manifestanti si jandarmi dupa ce protestatarii au rupt gardurile de sarma care imprejmuiesc terenul pe care compania Chevron are o sonda de explorare a gazelor de sist. Apoi, protestatarii au aruncat cu pietre inspre jandarmi, agentii de paza si muncitorii de la Chevron, oamenii legii folosind gazele lacrimogene pentru a stopa furia manifestantilor.
Fortele de ordine au reusit sa ii impinga spre un teren privat din apropierea drumului Vaslui-Garceni pe manifestantii care strigau “Jandermeria apara hotia”, “Jos Guvernul”, “Tradatorii”, “Murim, luptam, Pungestiul aparam”, scrie ziare.com, care noteaza si ca protestul a fost organizat de activistii de mediu pe reteaua de socializare Facebook.

Marius Taranu, purtator de cuvant al Jandarmeriei mobile Bacau, a declarat la Digi24 ca cei care au incalcat proprietatea privata sunt pasibili de pedepse cu inchisoarea, pentru mai multe infractiuni.

Conform mai multor surse, aproximativ 20 de protestatari au fost retinuti, printre ei aflandu-se si liderul galeriei echipei de fotbal FC Vaslui.

Sursa foto: realitatea.net