Incidente la Rosia Montana. Remus Cernea, scos de jandarmi dintre mineri

Incidente la protestele de la Rosia Montana, Remus Cernea a fost scos de politisti din randul oamenilor care protestau. El a vrut sa intre in caminul cultural unde discutau membrii Comisiei speciale parlamentare si autoritatile locale, insa nu a fost lasat si oamenii au inceput sa il huiduie.

Desi nu face parte din Comisia speciala pentru Rosia Montana, el a ajuns pana la scarile din fata caminului cultural, insa nu a reusit sa mearga mai departe din cauza huiduielilor minerilor. El a fost scos de jandarmi din randul protestatarilor.

Dupa incidente, Remus Cernea a declarat ca intelege supararea oamenilor si a adaugat ca vina apartine autoritatilor, care au intarziat sa inceapa un dialog. Totodata, Cernea si-a reiterat pozitia ca Guvernul trebuie sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament si sa pregateasca o lege care sa interzica mineritul pe baza de cianuri.

“Sunt un om al dialogului, trebuie sa fie ascultate toate opiniile. Am venit aici pentru a asculta toate opiniile. Am dovedit ca sunt dispus sa ascult si alte opinii. Am mai fost in Rosia Montana si voi mai veni. In calitate de politician imi voi asuma toate implicatiile pozitiilor mele publice. Inteleg supararea fiecarui om, este insa responsabilitatea autoritatilor care au intarziat sa inceapa un dialog. Cu cei din tara nu s-au facut pasi concreti pentru dialog, eu am fost la aceste proteste, invitatiei mele la dialog i s-a raspuns in acest mod. Sunt un om curajos. Am anuntat de ieri ca vin la Rosia Montana, am participat si in Parlament la sedinte, am venit sa particip la acest dialog si sunt deschis in continuare. Numai asa putem construi democratia. Nu-i acuz pe ei, au fost amagiti cu promisiuni desarte din partea companiei. Guvernul trebuie sa retraga proiectul din Parlament, sa avem o lege care sa interzica mineritul pe baza de cianuri, dar trebuie gasite locuri de munca. Eu voi dori sa particip la alte intalniri, voi merge si la Campeni”, a spus Cernea, dupa incidente.