Incidente Piata Universitatii: Protestul din centrul Capitalei s-a incheiat dupa 4 ore UPDATE

UPDATE: 20.45: Protestul din centrul Capitalei  inceput sambata, in jurul orei 16.00, in Piata Universitatii, pe trotuarul din fata Teatrului National, unde s-au adunat cateva sute de manifestanti, s-a incheiat dupa aproximati patru ore de la debutul sau.

UPDATE: 19.25: Manifestatia din Piata Universitatii nu este una autorizata potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.  Miscarea de protest ad-hoc a fost organizata pe retelele sociale de grupurile “Ingerii Pazitori ai Romaniei” si “Uniti Salvam” se arata pe pagina evenimentului denumit “Spargem gheata in Piata”.

UPDATE: 19.20: Potrivit ultimelor informatii, cele cateva sute de manifestanti ramasi pe strazile Capitalei nu au culoare politica, acestia sunt o parte dintre cei care timp de mai multe saptamani au protestat fata de proiectul minier de la Rosia Montana, dar si fata de exploatarea prin fracturare a gazelor de sist. De aceasta data, ei au declarat jurnalistilor ca isi doresc modificarea Legii Electorale si renuntarea la modificarile din Codul Penal. Manifestantii au strigat numeroase lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a premierului Victor Ponta.

Cateva zeci de oameni care au ramas pe strazile din centrul Capitalei imediat dupa incheierea mitingului organizat, sambata dimineata, de Partidul Democrat Liberal (PDL).

Dintre cei aproximativ 8.000 de oameni care au luat parte la marsul de protest al principalului partid de opozitie din Romania fata de Guvernul Ponta si Alianta USL, cateva zeci au ales sa ramana in zona Pietii Universitatii pentru a continua sa isi spuna nemultumirile, relateaza postul Realitatea Tv.

In timpul manifestatiei au existat si cateva conflicte intre protestatari si fortele de ordine, insa acestea au fost aplanate in timp util.

Citeste si: PDL organizeaza sambata in Bucuresti un miting impotriva guvernarii USL 

Sursa foto: realitatea.net