INCIDENTE VIOLENTE GERMANIA: 44 de politisti RANITI la KOLN

Patruzeci si patru politisti au fost raniti duminica, in Koln (vestul Germaniei), in ciocniri cu huligani la un miting organizat de o organizatie de extrema dreapta, au anuntat luni autoritatile germane, potrivit AFP.

Circa 20 de manifestanti violenti au fost de asemenea arestati, a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Koln. La cateva ore dupa incheierea mitingului, mai multui huligani au continuat sa provoace probleme in centrul orasului.

Oorganizatia islamofoba de extrema dreapta Pro NRW este cea care a lansat apelul la miting, sub numele unui grup numit “Huligani impotriva salafi” (miscarea salafi reprezinta o secta islamica ce isi ia numele de la termenul salaf – predecesor – folosit pentru a identifica primii musulmani).

CITESTE SI: Turcia: Cel putin 12 MORTI in urma unor manifestatii prokurde 

Cel putin 4.000 de huligani si militanti de extrema-dreapta au raspuns la apel, defiland duminica dupa-amiaza intr-o atmosfera tensionata, scandand lozinci cum ar fi “strainii afara”, relateaza agentia de stiri germana DPA.

Politia care a incercat sa controleze desfasurarea manifestatia si sa evite incidente cu cei circa 500 de persoane din partea organizatiilor de stanga, care au venit sa scandeze contra evenimentului. Autoritatile au recurs la gaz lacrimogen, bastoane si tunuri de apa pentru a incerca sa recastige controlul asupra situatiei, a declarat un purtator de cuvant al politiei.  Trupele au fost atacate, la randul lor, cu sticle, pietre si petarde.

CITESTE SI: VIOLENTE IN ISRAEL: tanar american batut de politisti / VIDEO 

Intr-un interviu acordat cotidianului Kolner Stadt-Anzeiger la mijlocul lunii octombrie, seful regional al sindicatului politiei,  Erich Rettinghaus, a declarat ca politia “a observat un anumit grad de radicalizare, in principal a dreptei, in randul huliganilor” care incearca sa foloseasca contextul international, prezentandu-se drept “cei buni” care se lupta cu islamismul, “pentru a mobiliza mai multi sustinatori”.

La inceputul lunii octombrie, ciocniri violente au avut loc intre kurzi si militantii islamisti in nordul Germaniei, ranind mai multe persoane, mai ales in Hamburg.

Sursa foto: bild.de