PARIS: INCIDENTE VIOLENTE intre protestatarii ANTI-MEDIU si POLITIE. Peste 100 de persoane ARESTATE. UPDATE

INCIDENTE VIOLENTE au loc la PARIS intre ACTIVISTII DE MEDIU ce au aruncat cu obiecte in politie, care a replicat cu GAZE LACRIMOGENE, transmite AFP.

UPDATE 20.30 Politistii francezi au efectuat duminica 100 de arestari la Paris in cursul unor ciocniri intre fortele de ordine si manifestanti impotriva Conferintei internationale asupra schimbarilor climatice COP21, a anuntat prefectul politiei capitalei, Michel Cadot, relateaza AFP.

‘Sunt mici grupuri violente care au atacat fortele de ordine cu proiectile’, a declarat prefectul politiei, precizand ca nu s-au inregistrat raniti in randul manifestantilor sau al politistilor.

STIRE INITIALA

Violentele au aparut in contextul in care in marile orase ale lumii au loc manifestatii pentru a pune PRESIUNE PE LIDERII LUMII sa se uneasca in LUPTA IMPOTRIVA INCALZIRII GLOBALLE la summitul din Paris.

CITESTE SI: HOLLANDE, LA DOUA SAPTAMANI DUPA ATENTATELE DE LA PARIS: “NU VOM CEDA NICI FRICII, NICI URII”

Din cauza atacurilor din 13 noiembrie, in capitala Frantei nu sunt permise manifestatii, asa ca circa 20.000 de perechi de pantofi au fost pusi in Place de la Republique ca simbol pentru protestatarii ce nu pot participa.

Sursa foto: Twitter