DIN CULISE! ADEVARUL despre cearta dintre HUIDU si GAINUSA

Scandalul dintre Serban Huidu si Mihai Gainusa nu pare a se fi potolit. Mai mult, ies la iveala noi detalii din colaborareasi neintelegerile dintre cei doi. Pana mai ieri a fost una dintre cele mai puternice prietenii si colaborari din televiziune, insa gata, povestea frumoasa de la Cronica Carcotasilor a luat sfarsit. Serban Huidu si Mihai Gainusa si-au spus adio dupa 14 ani.

Au fost declaratii destul de retinute ale celor doi realizatori, din care insa a reiesit ca s-au adunat nemultumiri si frustari de ambele parti – asta ar explica de ce a devenit imposibila continuarea colaborarii la “Cronica carcotasilor”. Dar de ce s-a stricat si amicitia celor doi? Ziarul Libertatea scrie ca Serban Huidu a inceput sa “cloceasca” indepartarea lui Mihai de la emisiune inca de anul trecut…

Serban Huidu si Mihai Gainusa au pus punct colaborarii la “Cronica Carcotasilor”, dupa 14 ani. Si echipa s-a rupt in doua, o parte urmandu-l pe Mihai, care lucreaza acum la un nou proiect de televiziune.

Citeste si: DAN NEGRU, declaratie UIMITOARE dupa socul de la CRONICA CARCOTASILOR

Serban Huidu si Mihai Gainusa pareau sa aiba una dintre cele mai trainice si mai sincere prietenii. Nedespartiti de 14 ani, facand impreuna emisiunea de la Prima TV, petrecandu-si impreuna concediile si chiar inrudindu-se – Serban a devenit nasul de cununie al lui Mihai in 2004, apoi i-a botezat fetita, pe Eva, in 2006 -, lasau impresia ca pensia ii va prinde amici. Pe 2 iulie, povestea lor a luat insa o intorsatura neasteptata, cand Mihai a comunicat ca pleaca de la “Cronica carcotasilor”. Dincolo de acuzele pe care si le-au adus unul altuia – Mihai a vorbit despre lipsa de recunostinta, iar Serban, despre lipsa de loialitate – se ascunde un motiv mai adanc. Si mai vechi. Se pare ca ruptura nu s-a produs brusc, ci e rodul mai multor neintelegeri, adunate de-a lungul timpului.

De o vreme, se evitau cu eleganta

Potrivit unor apropiati, Mihai si Serban nu ar mai fi prieteni de cativa ani! Informatia pare incredibila. Vacantele impreuna sunt de mult istorie, iar in ultima vreme, cei doi se mai vedeau numai la diverse evenimente de familie sau organizate de prieteni, unde se salutau doar, pentru a se pierde apoi, separat, printre invitati, evitandu- se elegant. Timp indelungat, au incercat sa pastreze aparenta unei prietenii, pentru ca lumea nu putea vorbi despre unul fara a-l aminti si pe celalalt, insa acum e clar pentru toti ca serban si Mihai nu mai au cum sa fie amici, in lumina ultimelor evenimente.

Citeste si: SERBAN HUIDU, ANUNT de ULTIMA ORA dupa intalnirea cu MIHAI GAINUSA!

Colegii lor de la “Cronica Carcotasilor” sustin ca au existat trei mari cumpene, in timp, care au sapat la temelia prieteniei “carcotasilor” si au subrezit- o. Prima ar fi fost numirea lui Serban Huidu ca director de programe la Kiss FM, pentru ca sefia l-ar fi facut pe acesta sa-si schimbe atitudinea fata de oamenii din jur si sa-i trateze cu superioritate. Celelalte doua au fost accidentele lui Huidu – cel de la schi, din 2010, si cel auto din 2011, cand a ucis trei oameni. Cu Serban afectat de aceste tragedii, tot greul emisiunii a ramas pe umerii lui Mihai, lucru amintit de acesta din urma imediat dupa retragerea de la “Cronica”: “Ultimii trei ani au fost cei mai grei din viata mea profesionala. M-am luptat sa salvez acest brand. Dupa fiecare accident. Am luptat ca membrii echipei sa aiba unde lucra in continuare. Mi-am asumat responsabilitatea coordonarii emisiunii cand serban nu era capabil. Dar eforturile mele nu au fost apreciate.”

Serban si Mihai, in corzi la fiecare sedinta

Cu Mihai aratandu-si sprijinul neconditionat pentru Serban, cei doi ar fi trebuit sa iasa mai uniti din aceste drame. si totusi, in mod inexplicabil, Huidu i-ar fi “multumit” pentru ajutor amicului sau incepand sa lucreze la indepartarea lui de la emisiune. in primul rand, anul trecut, el a inregistrat “pe sest” la OSIM titulaturile folosite ca porecle in emisiune, Mistretu’, Pustiu’, Dezbracatu’, Bebelusele, fara sa-si puna problema ca acest lucru ar putea deranja oamenii si incinge spiritele. Doar Bebelusa Oana, care a prezentat o vreme emisiunea cu Mihai, a ramas cu porecla ei, pentru ca a fost mai rapida si a inregistrat- o inaintea lui Huidu.

Apoi, se plang multi din echipa, Huidu a inceput sa se comporte ca un veritabil “Gica contra”, aratandu-si nemultumirea, in timpul sedintelor pentru emisiune, fata de orice idee i s-ar fi prezentat. Aerul de superioritate afisat chiar si fata de prietenul sau Gainusa si atmosfera apasatoare generata de comportamentul lui ar fi facut ca fiecare intalnire a echipei sa fie nu doar neplacuta, ci si contraproductiva. in aceste conditii, sustin oameni care au lucrat cu cei doi, gestul lui Mihai de a pleca e de inteles. si deloc de condamnat.

Huidu: “Bun! Pe cine punem prezentator?”

Aceleasi surse au dezvaluit pentru Libertatea ca Huidu n-ar fi fost surprins de decizia amicului sau, ci, de parca s-ar fi asteptat, dupa ce s-a inchis usa in urma lui Mihai, a intrebat, senin: “Bun, pe cine punem prezentator?”. A fost momentul care a declansat scindarea echipei: Codrut Keghes, alias Dezbracatu’, si Octavian Pascut, zis Mistretu’, au ales sa-l urmeze pe Mihai, in vreme ce Pustiu’ a ramas cu Serban. Huidu incearca acum sa aduca oameni noi la “Cronica”, pentru ca a ramas nu doar fara prezentatori, ci si fara textier, Gainusa fiind autorul acestora, in vreme ce Mihai, Codrut, Octavian si bebelusa Oana lucreaza la un nou proiect, o emisiune de satira, ce va fi difuzata din toamna la Prima TV.

Gainusa nu s-a mai vazut cu Huidu de la sedinta

Dupa ce prietenia dintre cei doi “carcotasi” a luat sfarsit, lumea care-i cunoaste nu se mai intreaba decat ce se va intampla cand se vor intalni pe culoarele televiziunii la care lucreaza.

“Nu s-au mai vazut de la acea sedinta, cand Misu a plecat. Ei tot spun ca nu s-au certat, ca sunt OK, dar e greu de crezut. Speram doar sa nu se lase cu scantei”, a declarat pentru Libertatea un coleg de-al celor doi.

In tot acest razboi rece, Mihai, cunoscut ca un tip discret, a acceptat sa dea o singura declaratie, si asta dupa ce Serban l-a acuzat de lipsa de loialitate. “Sa ma acuzi de lipsa de loialitate e total nepotrivit. Eu nu l-am lasat la greu. Niciodata! Consider ca am pus punct unui parteneriat. Mi se pare firesc sa renunti la un parteneriat atunci cand tu, ca partener, nu mai ai un cuvant de spus in acea relatie. Respect ce a fost intre noi si ii urez, sincer, succes. Nu am resentimente. Poate, doar, ma simt vinovat ca am stat atat pana sa iau aceasta decizie. E dureros ca am facut acest pas, insa sunt optimist in privinta viitorului meu”, a spus Mihai pentru Libertatea.