INCREDIBIL: Jurnalista din Turcia, condamnata la inchisoare pentru un Like pe Facebook

O jurnalista de la un ziar local din sud-estul Turciei a fost condamnata la inchisoare cu suspendare, dupa ce l-ar fi criticat pe Facebook pe presedintele Tayyip Erdogan.

Instanta a condamnat-o pe tanara Yasar Elma pentru insultarea unui functionar public. Initial tanara jurnalista fusese condamnata la 28 de luni de inchisoare, dar apoi pedeapsa a scazut la 23 de luni cu suspendare, arata Hurriyet Daily News. 

Jurnalista a povestit ca tot ce a facut a fost sa dea un “Like” unui comentariu, iar dupa o jumatate de ora a si dat “Unlike”.Yasar Elma a sustinut ca nu stia ca e o infractiune sa-ti placa un comentariu.

CITESTE SI: ERDOGAN: TURCIA este o SUSTINATOARE a PACII in zona MARII NEGRE. Nu CONSIDERAM normala OCUPAREA unor TERITORII

Avocatul fetei sustine ca vor ataca decizia, pentru ca exista mai multe hotarari conform carora personalitatile politice trebuie sa tolereze criticile.

Peste 70 de persoane au fost judecate pentru ca l-au insultat pe Tayyip Erdogan de cand acesta a fost ales presedinte, in august 2014.

CITESTE SI: ERDOGAN cere permisiunea ca Turkish Airlines sa opereze al patrulea zbor zilnic spre Romania

O alta jurnalista, Mine Bekiroglu, in varsta de 28 de ani, a fost condamnata recent la cinci luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce l-ar fi jignit presedintele turc, in 2014, pe o retea de socializare. Mine Bekiroglu a sustinut ca remarcile sale de pe Facebook nu contineau insulte, ci doar critici.

Sursa foto www.themarysue.com