INCREDIBIL: LEGEA AMNISTIEI si GRATIERII, din nou, in PARLAMENT

INCREDIBIL dar ADEVARAT! Deputatul NICOLA PAUN, initiatorul Legii amnistiei si gratierii proaspat respinse in Parlament, a anuntat miercuri ca vrea sa initieze un nou proiect de lege pentru gratierea colectiva care sa fie depus in Parlament in urmatoarea sesiune parlamentara, informeaza postul Realitatea Tv.

“Cum asa? Asa bine. In momentul cand s-a conceput acest proiect de lege s-a plecat de la niste adevaruri. Sistemul de penitenciar in Romania este unul depasit si subiectul trebuie privit cu luciditate. Am trecut peste alegerile prezidentiale si daca avem un nou proiect care presupune gratierea colectiva pentru pedepse de pana in 5 ani, pot depune colegii amendamente. In final vrem sa avem un proiect de lege bine gandit. Vreau sa actionez pe cont propriu sa nu politizez problema”, a spus deputatul Nicoale Paun intr-o interventie la postul de televiziune amintit.

CITESTE SI: Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa de Parlament

Deputatul a precizat ca sunt colegi care considera ca aceasta initiativa este buna, insa a subliniat ca nu a vorbit cu premierul Victor Ponta despre aceasta Lege a gratierii si nici cu alti colegi din majoritatea parlamentara. “Proiectul este necesar pentru ca apenitenciarele sunt supra-aglomerate. In acestea ar exista 10.000 de detinuti peste capacitatea penitenciarelor”, a precizat Nicolae Paun.

Sursa foto: realitatea.net