INCREDIBIL! Tentativa de frauda prin METODA “TELEFONUL” la Primaria Sectorului 4

La sediul Primariei Sectorului 4, pe numarul de telefon fix al centralei, s-a primit luni un apel prin intermediul caruia s-a anuntat faptul ca institutia a fost desemnata castigatoarea unui program de fidelizare initiat de Romtelecom, premiul totalizand 2.000 de euro, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

“Fireste, la fel ca si in cazul altor modalitati de frauda prin telefon, a urmat solicitarea de a fi comunicate date despre Primarie, initiatorul apelului specificand ca stie ca este vorba despre o institutie de interes public. Aceasta a eliminat din start posibilitatea unei glume proaste, conducand in mod clar la profilarea tentativei de comitere a infractiunii de inselaciune”, se spune in comunicat. 

Citeste si: INSELACIUNI PRIN TELEFON, din inchisoare

In consecinta, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a dispus de urgenta informarea companiei referitor la aceasta incercare de frauda, temerile fiindu-i confirmate de catre operatorii Call Center-ului Romtelecom, care au infirmat derularea vreunei campanii de fidelizare si care au precizat ca nu este primul caz care le-a fost semnalat in acest sens.

Totodata, primarul Sectorului 4 a transmis o scrisoare conducerii companiei prin care, pe langa relatarea cazului cu care s-a confruntat institutia pe care o conduce, a recomandat initierea unei campanii de informare in randul abonatilor, care sa elimine posibilitatea producerii unor situatii similare.

Citeste si: Suspecti de INSELACIUNI PRIN TELEFON, cercetati de politistii bucuresteni

„Sunt convins ca, daca ar fi derulat o campanie de fidelizare, o companie serioasa precum aceasta ar fi informat, cel putin prin intermediul unor spoturi publicitare si prin comunicari pe site si in presa. La fel ca si in cazul METODEI «ACCIDENTUL», cand am luat atitudine, initiind o campanie de prevenire in randul locuitorilor Sectorului 4, avertizam, pentru ca oamenii de buna credinta sa nu cada victime acestor escroci”, a declarat Popescu-Piedone.

Sursa foto: debanat.ro