INCREDIBIL TRAFICANTUL de ARME arestat in MUNTENEGRU este fostul consilier al lui HREBENCIUC

INCREDIBIL Unul dintre ROMANII arestati pentru TRAFIC de ARME in Muntenegru este fostul  consilier al social democratului VIOREL HREBENCIUC.

CRISTIAN VINTILA, unul dintre romanii arestati in Muntenegru sub acuzatia ca incerca sa vanda arme unei grupari teroriste din Columbia, era consilierul lui VIOREL HREBENCIUC la Camera Deputatilor, scrie ziaristul Alex Costache, pe contul lui de Facebook.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: SRI a contribuit la ARESTARILE din MUNTENEGRU in dosarul contrabandei cu ARME 

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a contribuit, in colaborare cu structuri din Statele Unite, la operatiunea antiterorista din Muntenegru, a declarat joi seful SRI, George Maior, citat de Agerpres. In urma acestei actiuni au fost arestati trei barbati, doi fiind romani, care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista. Unul dintre acestia este CRISTIAN VINTILA.

In declaratia de avere a lui CRISTIAN VINTILA, postata pe site-ul ANI, se arata ca aceasta detinea functia de consilier parlamentar la Camera Deputatilor. “Potrivit unor surse judiciare bine informate, VINTILA era consilierul lui VIOREL HREBENCIUC”, fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor, afirma ziaristul ALEX COSTACHE.

In noiembrie, VIOREL HREBENCIUC si-a dat demisia din Parlament si a fost arestat in dosarul retrocedarilor din Bacau, unde este acuzat un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. In declaratia de avere a lui CRISTIAN VINTILA se arata ca, inainte de a fi consilier parlamentar, a detinut functia de director general al Administratiei Nationale a Rezervelor de stat.

CITESTE SI: CRISTIAN VINTILA, fost sef in ANRS si un fost deputat italian, ARESTATI in MUNTENEGRU pentru TRAFIC de ARME 

CRISTIAN VINTILA a absolvit in 2012 cursurile pentru civili ale Academiei Nationale de Informatii, cu specializarea in Stiinte militare si informatii.  Intre 2000 si 2008, Vintila a fost consilier judetean PSD in cadrul CJ Bacau, iar intre 1998 si 2005 a figurat in functia de director general al Barter Group SRL, singura firma in care fostul deputat PSD, VIOREL HREBENCIUC, a figurat vreodata ca asociat. 

In 2009, odata cu instalarea guvernului bicolor PSD – PDL, CRISTIAN VINTILA a fost plasat in functia de secretar general al Rezervelor Nationale, institutie in care a activat pana in 2013.

Sursa foto: adevarul.ro