Inculpatii din dosarul ROMPREST raman in AREST, dupa admiterea contestatiei DIICOT

Cele 15 persoane arestate preventiv in luna mai in dosarul Romprest raman in detentie, dupa ce magistratii au admis contestatia procurorilor fata de plasarea lor in arest la domiciliu.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a admis luni contestatia DIICOT Ploiesti fata de decizia Tribunalului Prahova prin care cei 15 erau plasati in arest la domiciliu si a mentinut arestul preventiv fata de inculpati pentru inca 30 de zile, hotararea fiind definitiva.

18 persoane au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Ploiesti, la inceputul lunii iunie, in dosarul Romprest, care vizeaza fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, printre acestea aflandu-se si unul dintre finantatorii FC Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra.

CITESTE SI: DOSARUL ROMPREST: Inculpatii, pasati in AREST la DOMICILIU

Anchetatorii au dispus disjungerea cercetarilor fata de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest, care este dat in urmarire, pe numele sau fiind emis mandat de arestare in lipsa.

Walter a fost dat in consemn la frontiera in data de 6 mai, iar IGPR a anuntat recent ca el a fost localizat in Emiratele Arabe Unite, autoritatile demarand procedurile in vederea extradarii sale in Romania.

CITESTE SI: IGPR a demarat procedurile de EXTRADARE a lui FLORIAN WALTER din EMIRATELE ARABE UNITE

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat ca a pus bazele unui grup infractional organizat, format din 23 de persoane, care a desfasurat, in perioada 2012 — 2014, operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, utilizand ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma, pentru realizarea operatiunilor ilicite.

 Sursa foto ziare