INDEMNIZATII DUBLE pentru DETINUTII POLITICI, in urma unei decizii a Parlamentului

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care INDEMNIZATIILE DETINUTILOR POLITICI din inchisorile comuniste si ale persoanelor persecutate politic sau deportate vor fi dublate incepad de la 1 iulie 2015.

Astfel, INDEMNIZATIILE pentru categoriile mentionate vor ajunge la 400 lei pentru fiecare an de detentie sau deportare. Deputatii au votat in unanimitate acest proiect de lege, pe care il considera un gest ”reparatoriu”, potrivit romaniatv.net.

Proiectul de lege initiat de Guvern modifica decretul lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi unor persoane persecutate din motive politice instaurata cu incepere de la 5 martie 1945, precum si cele deportate in strainatate ori constituite in prizonieri.

Citeste si: GUVERNUL aloca MAI MULTI BANI pentru CONDITII si CRESTEREA CAPACITATII in PUSCARII

In acest sens, de la 1 iulie fostii detinuti politici si cei stramutati in alta localitate sau deportati in strainatate sau prizonieri vor primi o INDEMNIZATIE lunara de 400 de lei, fata de 200 cat este in prezent, pentru fiecare an de detentie, deportare, stamutare in alte localitati sau prizonierat.

Citeste si: IICCMER solicita inceprea URMARIRII PENALE pentru alti TREI TORTIONARI

Persoanele care atunci au fost internate in spitale de psihiatrie sau au avut domiciliul obligatoriu vor primi cate 200 lei pentru fiecare an de internare sau de domiciliu obligatoriu. Sotul sau sotia acestora vor primi o INDEMNIZATIE lunara de 400 lei neimpozabila, daca ulterior nu s-a recasatorit. Aceste indemnizatii se vor cumula cu pensiile.

Sursa foto: acc31.wordpress.com