Indemnizatii mai mari pentru consilierii care inlocuiesc temporar primarii sau viceprimarii

Indemnizatii marite pentru consilierii care inlocuiesc temporar primarii sau viceprimarii, cel putin asta prevede un proiect de OUG. Astfel, consilierii locali care ii inlocuiesc temporar in functie pe primari sau viceprimari, in situatiile in care postul devine vacant sau titularul este suspendat din functie, vor primi o indemnizatie majorata, echivalenta cu salariul incasat de acestia, conform documentului citat.

In proiectul de act normativ, obtinut de Mediafax, justificarea Executivului este ca legislatia permite, in caz de vacanta a functiei de primar sau viceprimar si in caz de suspendare din functie a acestora, ca atributiile sa fie preluate temporar de catre un consilier local, dar indemnizatia consilierului ramâne la acelasi nivel.

Citeste si: Indemnizatia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorata cu 15,98% din 2015

In opinia Guvernului, neluarea “masurilor adecvate” in asigurarea indemnizatiei aferente functiei indeplinite in situatia de vacanta a functiei de primar sau de suspendare din functie a primarului, respectiv a viceprimarului creeaza sincope cu efecte negative privind desfasurarea in bune conditii a activitatii la nivelul autoritatilor administratiei publice locale.

Ordonanta stabileste ca un consilier local care va indeplini temporar atributiile viceprimarului va primi o indemnizatie lunara unica egala cu cea a functiei de viceprimar, pe perioada exercitarii functiei, iar in situatia in care sunt suspendati din functie, in acelasi timp, atât primarul, cât si viceprimarul, consilierul care ii inlocuieste temporar va primi o indemnizatie lunara unica egala cu cea a functiei de primar.

Mondo News iti recomanda si: Indemnizatiile revolutionarilor vor fi acordate din nou incepand cu 1 ianuarie 2015, insa numai dupa o selectie dura