Indemnizatiile revolutionarilor vor fi acordate din nou incepand cu 1 ianuarie 2015, insa numai dupa o selectie dura

Adrian Sanda, secretar de stat in cadrul Secretariatului de stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945 – 1989, a declarat, vineri, ca indemnizatiile revolutionarilor vor fi acordate din nou, incepand cu 1 ianuarie 2015, insa numai dupa o selectie riguroasa.

“Voi avea o intalnire si cu membrii asociatiilor de revolutionari din Caras-Severin, asa cum le vom avea si cu cei din orasele in care a avut loc cu adevarat Revolutia. Vom discuta si programul de manifestari dedicat comemorarii a 25 de ani de la izbucnirea si desfasurarea Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Le voi transmite ca vor fi bugetate sumele, dar nu vor fi facute plati chiar la toata lumea. Platile vor fi facute pe baza unor criterii. Va fi facuta o curatenie serioasa printre membrii asociatiilor, pentru ca nu toti au participat activ la Revolutie. Judetele Timis, Caras-Severin si Arad, de unde a inceput revolutia, au generat cei mai putini revolutionari, dupa zece ani”, a afirmat Adrian Sanda, citat de Agerpres.

Citeste si: Pensiile vor creste in 2015 cu un procent superior ratei inflatiei, a anuntat Ponta

Sanda considera ca este vorba de ‘o reparatie pecuniara, reintroducerea platilor, dar si de ‘o reparatie morala’, in ceea ce inseamna calitatea de revolutionar. Aceste sume vor fi bugetate incepand cu 1 ianuarie 2015.

La nivel national, sunt emise 22.000 de certificate de revolutionar, impartite in mai multe categorii: 2.300 de urmasi ai eroilor martiri, 2.600 de raniti, 800 de arestati si 16.000 de luptatori cu merite deosebite.