India a inregistrat cel mai mic ritm de crestere economica

India si-a incetinit ritmul cresterii economice, conform celor mai recente date guvernamentale, conform carora India se dezvolta in cel mai lent ritm dupa anul 2009.

In trimestrul al doilea al acestui an (aprilie-iunie), economia Indiei a crescut cu 4,4% fata de aceeasi perioada anului trecut, crestere mai mica decat prognoza de 4,8% prevazuta de analistii economici, la inceputul anului 2013.

Cifrele indica o stare de ingrijorare in randul autoritatilor guvernamentale , primul ministrul Manmohan Singh apreciind, intr-un discurs tinut in fata Parlamentului, ca ritmul lent al dezvoltarii Indiei se datoreaza contractiei din domeniul mineritului, exprimandu-si totodata temerea ca tara sa nu intre intr-o criza asemanatoare celei din 1991, an in care India a fost nevoita sa se imprumute la Fondul Monetar International pentru a-si plati importurilede marfa.

Un alt motiv de ingrijorare pentru guvernul indian este decaderea monedei nationale, rupia pierzand in acest an aproape 20% fata de dolarul american, acest lucru facand ca importurile de combustibil si de alimente din exterior sa fie mult mai scumpe.

Sursa foto: indianexpress.com