INDIA: Cele mai mare alegeri legislative s-au incheiat

Ultima faza a ALEGERILOR legislative din INDIA s-a incheiat luni seara, punand astfel capat unui maraton de cinci saptamani in urma caruia liderul nationalist hindus de dreapta, Narendra Modi, ar putea ajunge la PUTERE.

Bharatiya Janata Party (BJP) este considerat favorit pentru a succeda la PUTERE Partidul Congresului al dinastiei Gandhi, umbrit la scandaluri de coruptie si slabit de incetinirea economiei, dupa zece ani de putere. Rezultatele vor fi anuntate vineri.

Citeste si: CONDAMNATI LA MOARTE PENTRU VIOL IN GRUP

Modi a candidat in orasul hindus Varanasi, unde spera sa obtina o victorie care ar avea o valoare simbolica pentru partidul sau.

Potrivit unor sondaje, BJP ar urma sa obtina 543 de mandate, dar nu si majoritatea absoluta. Prin urmare, BJP va fi obligat sa formeze o coalitie cu partidele regionale.

Aproximativ 814 milioane de ALEGATORI au fost chemati la sa se prezinte la vot incepand de la 7 aprilie.

Citeste si: INDIA: CEL PUTIN 8 MORTI SI ZECI DE RANITI IN URMA UNUI ACCIDENT FEROVIAR

Pe de alta parte, Departamentul de Stat american a salutat luni “puterea” si “capacitatea de revenire” a democratiei in INDIA, in contextul in care cele doua state se afla intr-un scandal diplomatic.

“Aceste ALEGERI sunt un exemplu care trebuie sa ne inspire cu privire la puterea procesului democratic”, a afirmat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Sursa foto: obiectiv.info