India: CICLONUL Hudhud a provocat MOARTEA a trei persoane

Cel putin trei persoane si-au pierdut VIATA si s-au inregistrat deja mari pierderi materiale, arbori dezradacinati si linii electrice avariate in estul Indiei, unde au fost evacuate circa 370.000 de persoane, din cauza CICLONULUI HUDHUD, potrivit site-ului meteo-world.com si AFP.

Acest CICLON, care s-a format foarte aproape de Insulele Andaman, a traversat Golful Bengal si a atins duminica estul Indiei, insotit de rafale de vant cu viteze de pana la 280 km/h.

Citeste si: MAE ATENTIONEAZA CA IN INDIA VOR FI FURTUNI SEVERE

CICLONUL HUDHUD loveste mai puternic districtele Visakhapatnam, Vizianagaram si Srikakulam ale statului indian Andhra Pradesh si unele zone din statul indian Orissa, au anuntat autoritatilor locale, potrivit EFE.

Marina indiana a mentionat intr-un comunicat ca este bine pregatita si ca navele sale sunt pozitionate cu ‘medici, barci pneumatice, elicoptere si materiale de salvare’.

Coasta de est a Indiei si Bangladesh sunt deseori lovite de FURTUNI CICLONICE intre lunile aprilie si noiembrie.

Citeste si: INDIA: 350.000 DE OAMENI EVACUATI DIN CALEA CICLONULUI HUDHUD

Acum un an, CICLONUL Phailin, care a afectat Orissa si in mai mica masura Andhra Pradesh, a cauzat MOARTEA a 53 de persoane iar ploile torentiale au provocat INUNDATII care au fortat autoritatile sa evacueze mii de persoane, conform agentiei spaniole de presa. Un fenomen meteorologic asemanator a cauzat 10.000 de DECESE in zona in 1999.

Sursa foto: independent.md