INDIA: Lupta cu sabii la Templul de aur din Amritsar / VIDEO

O lupta cu sabii, in urma careia cel putin 10 persoane au fost ranite, a izbucnit la Templul de aur din Amritsar, la comemorarea a 30 de ani de la un raid in care si-au pierdut viata 400 de oameni.

O lupta cu sabii a izbucnit vineri intre doua grupuri de credinciosi sikh la Templul de aur din Amritsar (India), cel mai important loc de pelerinaj pentru aceasta religie, in timpul unui eveniment organizat pentru a comemora 30 de ani de la un cunoscut raid militar asupra lacasului de cult in care si-au pierdut viata cel putin 400 de oameni, conform hotnews.ro. Confruntarea violenta dintre cele doua grupuri sikh, despre care se crede ca sunt factiuni politice rivale, a provocat ranirea a cel putin 10 persoane.

Citeste si: INDIA: TELANGANA este cel mai nou stat dupa o batalie SEPARATISTA care a durat sase decenii 

Membrii celor doua grupari rivale, cu capul acoperit cu turbane albastre si galbe-sofran, s-au urmarit, cu sabiile in maini, pe scarile din marmura ale templului din statul Punjab.Conflictul a izbucnit dupa ce liderul formatiunii politice sikh Shiromani Akali Dal nu a fost lasat sa se adreseze multimii adunate pentru comemorarea anuala desfasurata la templu.

Citeste si: COREEA DE NORD: Turist american ARESTAT pentru ca a incalcat legile 

Sute de credinciosi sikh s-au adunat vineri la Templul de aur din Amritsar pentru a aduce omagii memoriei victimelor Operatiunii Steaua Albastra, din 6 iunie 1984 – un raid al trupelor indiene menit sa ii scoata din ascunzatoare pe separatistii inarmati care cereau un teritoriu sikh independent.