India nu interzice crypto monedele, dar le va trata ca pe niște mărfuri

India nu va pune o interdicție totală asupra crypto monedelor, ci mai degrabă le va trata ca pe niște mărfuri, a declarat o sursă anonimă în guvern, citată de News Quartz.

Potrivit lui News Quartz, un comitet al Ministerului Finanțelor a comandat un studiu privind crypto monedele, ceea ce poate sugera că guvernul le va trata ca mărfuri. Un înalt oficial guvernamental a declarat pentru News Quartz că nu crede că guvernul indian dorește să interzică crypto monedele. Sursa a spus că principala preocupare a autorităților este cum să se reglementeze în mod eficient comerțul și să se identifice “unde vin banii”. Ei au adăugat că “permițându-i ca pe o marfă să ne permită să reglementăm mai bine comerțul și astfel este privit. “

Oficialul a declarat pentru News Quartz că, comisia este în cea mai mare parte preocupată de urmărirea investitorilor și a fondurilor pentru combaterea spălării banilor și a finanțării ilicite: “Comerțul nu este o infracțiune penală. Cea mai mare parte dintre noi comerțul cu diferite clase de active pe piața de valori. Deci, cum este tranzacție de crypto monede diferită? Ce trebuie să existe este un mecanism pentru a fi sigur că banii folosiți nu sunt bani ilegali și că urmărirea sursei este cel mai important lucru “.

Citește și: OPERA ESTE PRIMUL BROWSER WEB MAJOR CARE ARE INCORPORAT UN PORTOFEL PENTRU CRYPTO MONEDE

Potrivit lui News Quartz, fostul guvernator adjunct al RBI R Gandhi a apreciat că tratarea crypto monedelor ca mărfuri ar demonstra în mod clar investitorilor că monedele crypto nu sunt monede reale: “Dacă acestea sunt utilizate pentru decontarea tranzacțiilor, atunci acestea dobândesc natura monedei. Deci, acesta este un lucru de care trebuie să fim atenți. Dar dacă oamenii vor să investească într-o marfă, atunci aceasta este diferită, pentru că atunci putem presupune că ei sunt conștienți de riscurile implicate “.

În mai, RBI a anunțat că nu va mai furniza servicii unei persoane sau unei companii care se ocupă de crypto monede, deși banca declară că intenționează să emită propria crypto monedă în viitor. În ianuarie, Ministerul de Finanțe din India a criticat Bitcoin (BTC) și alte monede digitale pentru lipsa de valoare intrinsecă. Ministerul de Finanțe din India a declarat că există “un risc real și sporit de bubble de investiții de tipul celor văzute în schemele Ponzi, ceea ce poate duce la un accident bruște și prelungit care ar expune investitorii”.