INDIA: Zeci de persoane au murit in MUMBAI din cauza INTOXICARII CU ALCOOL

Locuitorii orasului indian MUMBAI (BOMBAY) sunt in doliu dupa ce zeci de vecini de-ai lor au murit din cauza INTOXICATIEI CU ALCOOL, mai multe persoane fiind anchetate ca au vandut bauturi alcoolice ilegale de foarte proasta calitate, relateaza BBC.

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei locale, Dhananjay Kulkarni, numarul de victime a ajuns la 84, in cel mai mare accident de acest fel din Bombay din ultimii 10 ani. Kulkarni a afirmat ca alte 30 de persoane se afla in acest moment la spital, in conditii grave. Decesele din cauza intoxicarii cu alcool sunt un fenomen obisnuit in India, unde oamenii adesea beau bauturi ieftine contrafacute. 

Rezidenții din mahalaua Malad s-au intoxicat dupa ce au facut rost de bauturi alcoolice ieftine facute acasa. Politia a mai gasit inca opt persoane bolnave dupa ce au mers intr-o cautare door-to-door. Cinci persoane au fost arestate acuzate de distribuirea si vanzarea alcoolului, in timp ce opt politisti au fost suspendati pentru neglijenta dupa acest incident. 

India a fost martora mai multor cazuri de intoxicare cu alcool in ultimii ani. 29 de persoane au murit in luna ianuarie a acestui an in regiunea Uttar Pradesh dupa au consumat alcool toxic. De asemenea, in 2011 in Bengalul de Vest aproape 170 de persoane au murit din aceeasi  cauza. 

*sursa foto: bbc.co.uk