INDONEZIA: Cinci ROMANI, RANITI intr-un ATENTAT al EXTREMISTILOR ISLAMICI

 Cinci romani stabiliti in Statele Unite, cu cetatenie americana si plecati in Indonezia pentru o misiune crestin-umanitara, au fost surprinsi de un atac terorist pus la cale de doi extremisti musulmani.

Dintre cei cinci romani care au participat la intalnirea la care a avut loc atacul, patru au fost raniti usor, iar unul dintre ei a fost ranit grav, intrand in coma dupa incident.

Atacul terorist caruia i-au cazut victime cei cinci romani a avut loc miercuri seara pe o insula indoneziana, in timpul unei intalniri organizate de un grup de crestini, scrie Adevarul. ro. Cu un sfert de ora inainte de terminarea slujbei religioase, in locul in care erau intruniti crestinii a intrat un barbat cu o bomba asupra lui, pe care a declansat-o in multime.

CITESTE SI: SIRIA: REBELII au lasat 60 de CADAVRE pe strazile dintr-un oras OCUPAT 

In acelasi timp, un alt barbat a aruncat un dispozitiv exploziv pe geamul cladirii.

In urma atacului, noua persoane au murit si 34 de persoane au fost ranite. Printre cei raniti grav in atacul terorist se afla si Emanuel Dumitru (Titel) Maghiar, un tanar de origine romana stabilit in SUA si misionar in Indonezia.

Potrivit pastorului aradean Cristian Barbosu, care tine legatura cu unul dintre romanii din Indonezia, in urma atacului, Titel a intrat in coma, dar si-a revenit.

CITESTE SI: SIRIA: Circa 2.000 de persoane, EVACUATE din tabara palestiniana de la Yarmouk, din cauza avansului jihadistilor din STAT ISLAMIC 

Am reusit sa tin legatura cu un medic neuro-chirurg despre starea lui, primind update-uri la cateva ore. Acest neuro-chirurg este de origine romana, stabilit in SUA, dar de o buna bucata de timp s-a alaturat acestei echipe (n.r. de misionari), ajutandu-i din punct de vedere medical in diversele initiative pe care le au pe acea insula, de a ajuta oamenii in nevoi, copii orfani, proiecte caritabile. Niciunul dintre ei nu a fost ranit grav, explozia producandu-se in apropierea locului unde era Titel. Dupa o noapte ingrozitoare, in care un alt misionar aflat tot in coma a decedat, in urmatoarea zi, Titel a iesit din coma, a reusit sa raspunda la cateva intrebari dand din cap, fiind sedat mai apoi din cauza durerilor si testarilor care au urmat”, a declarat Cristian Barbosu.

 Sursa foto www.dcnews.ro