INDUSTRIA ramane principalul motor al ECONOMIEI romanesti

INDUSTRIA din Romania. Rata de crestere economica din primul trimestru ar putea sa depaseasca 3,5%, adica performanta de anul trecut, conform evolutiei indicatorilor din INDUSTRIE in primele doua luni din acest an. Anuntul a fost facut de consilierul premierului, Cristian Socol.

“Dupa ce INDUSTRIA a adus trei sferturi din cresterea economica din 2013, primele luni ale acestui an confirma competitivitatea industriala in crestere a ECONOMIEI romanesti. Productia industriala creste cu ritmuri record de 9-10%.

 In luna februarie 2014, comenzile noi din industrie au crescut fata de aceeasi perioada din anul precedent cu 20,4%, iar cifra de afaceri din industrie, in perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2014, a crescut pe ansamblu cu 11,5%, datorita majorarii afacerilor din industria prelucratoare cu 12,2%, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS).

Sunt semnale pozitive, ce ne indreptatesc sa estimam ca rata de crestere economica din primul trimestru o sa depaseasca 3,5%, performanta de anul trecut”, si-a inceput analiza Cristian Socol.

Citeste si: VENITURILE BUGETARE au crescut in primul trimestru cu 4,63 la suta

Oficialul din cadrul cabinetului Ponta a subliniat ca parteneriatul strategic cu marii producatori industriali va continua si va fi sustinuta dezvoltarea parcurilor tehnologice si industriale.

 “Este evident ca viziunea de politica industriala implementata conform Programului de Guvernare incepe sa-si arate rezultatele. Continuam parteneriatul strategic cu marii producatori industriali din Romania, sustinem dezvoltarea parcurilor tehnologice si industriale.

Anul trecut am acordat 215 milioane euro ajutoare de stat pentru industrie, iar anul acesta 120 milioane euro vor fi acordate ca ajutoare pentru consolidarea productiei industriale. Acordam facilitati pentru sustinerea marilor producatori industriali”, a mai spus Socol.