INEDIT CELE MAI POPULARE MUZEE EROTICE ALE LUMII

Sexul (in particular) si sexualitatea (in general) inseamna, pe langa necesitatea fizica de procreare sau placerea simturilor, istoria umanitatii. Da… desi suna poate prea serios pentru cat de incitant este sexul (uneori doar ca subiect de discutie), activitatea sexuala umana a fost dintotdeauna o exprimare a eului uman, a constiintei si personalitatii sale – pe scurt, sexul si erotismul inseamna istorie.

Prima manifestare a eului creator s-a materializat intr-o pictura murala, gravata pe peretii unei grote, in Preistorie. Iar dintre toate activitatile specifice omului, cea care a fost gasita imortalizata acolo transpunea un act erotic.

Ce-i drept, o istorie senzuala, uneori obscena, alteori rasunatoare si cateodata chiar nostima. Dar o istorie originala…

CITESTE SI: SCURT ISTORIC AL SANILOR, IN INTREAGA LUME

si unde in alta parte decat intr-un muzeu ai putea sa o descoperi mai detaliat si mai atractiv? Asa ca, ce mai astepti? Introdu in calatoriile tale prin lume – oricand ai putin ragaz – o vizita la unul dintre cele mai cunoscute muzee erotice din lume. Cei care le-au vizitat deja, s-au intors cu zeci de povesti despre amor, spuse cu mult umor…

Museo Erotica din Barcelona

Muzeul Erotic din Barcelona iti pune la dispozitie peste 800 de artefacte erotice care mai de care mai clar exemplificate. Se spune ca cele mai interesante sunt centurile de castitate sau telefonul erotic.

CITESTE SI: TOP 5 PUNCTE FIERBINTI ALE EUROPEI – LOCURILE IN CARE SEXUL ESTE FENOMENAL 

Vei avea ocazia sa vezi expuse clasicele centuri de castitate pentru femei care, in epoca victoriana, erau folosite chiar si de barbati pentru a fi acceptati de societatea care condamna, la vremea aceea, masturbarea ca pe o sursa a bolilor virale.

 Iar cat despre Telefonul erotic, nici nu incape indoiala ca nu vei fi profund marcat. Vei avea ocazia sa asculti inregistrari ale unor conversatii erotice ce dateaza din anii 1992 si 1997. Nu trebuie decat sa fii precaut – se zvoneste ca vocea umana pe care o vei auzi este atat de senzuala incat naste erectii.

Sex Machines Museum din Praga (Muzeul Masinariilor Sexuale)

Poate chiar mai obraznic decat cel din Barcelona, isi face aparitia muzeul din Praga. Pe langa figurinele din lut care explica diferite pozitii sexuale, cehii apreciaza si mai mult jucariile sexuale care imbunatatesc partidele de sex.

 Iar aici vei descoperi peste 200 de instrumente erotice ce isi au originea in zone din toate colturile lumii. Pentru scurta exemplificare, acolo exista “condimente piperate”, cum ar fi: o manivela, o oala cu oglinda pentru voyeuri, instrument electric impotriva masturbarii etc.

Sex Museum Amsterdam (Muzeul Sexului)

De la glorioasa epoca a grecilor pana in epoca contemporana, la “Muzeul Sexului din Amsterdam” actul sexual este o adevarata revelatie. Artefacte erotice si diferite imagini care iti descopera sexualitatea sub toate formele pe care le-a avut de-a lungul timpului: sexul sado-maso, cel practicat in Africa, Asia, sexul antic si sexul comic.

CITESTE SI: SFATURI DE LA EL. CUM SA II FACI SEX ORAL GROZAV

 Vei avea ocazia sa privesti scene si ritualuri nebanuite de tine, intre parteneri care mai de care mai speciali.

Muzeul erotismului din Paris

Unul dintre cele mai renumite muzee din lume este, fara doar si poate, muzeul erotismului din Paris, infiintat in 1997 in locul unui fost cabaret cu 7 etaje.

 Initiatorii muzeului au colectionat mai bine de 30 de ani opere de arta cu subiect erotic. Printre minunatiile de acolo nu ai cum sa nu remarci sandalele din lemn din Japonia (din talpile carora rasar falusuri) sau uneltele din Thailanda pentru spart nuci – “nucile sunt sparte intre simulacre de organe genitale masculine si feminine”. La etajul 2 se fac proiectii de filme pornografice, in alb-negru, turnate la inceputul secolului al XX-lea.

Iar la etajul 5 exista o galerie de nuduri (picturi si fotografii) de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

Muzeul Penisului din Husavik, Islanda

Muzeul Penisului din Husavik gazduieste peste 200 de organe mascule de procreare imbalsamate, impaiate sau conservate in formol de la circa 90 de specii.

 Vedeta muzeului este un falus de balena cat un barbat de statura medie: 1,70 m. Mai mult, de curand, un locuitor din apropierea orasului Husavik a declarat ca isi doneaza penisul muzeului dupa ce va deceda. Desi donatorul are 95 de ani, directorul muzeului si-a exprimat incantarea.

Muzeu Sexului din New York

 Cel mai bogat muzeu din lume (bogatie cuantificata in peste 15.000 de exponate) si cel mai frecventat de catre turistii din toate colturile lumii, “Muzeul Sexului din New York” iti va proiecta o noua perspectiva asupra a ceea ce semnifica sexul pentru omenire: evolutia sa istorica si culturala: costume erotice, fotografii, picture, accesorii, inventii tehnologice inedite.

 

Sursa www.one.ro