INEDIT! IARNA deosebit de grea in… AUSTRALIA

Estul Australiei inregistreaza CELE MAI SCAZUTE TEMPERATURI din ultimii 40 de ani, iar NINSORILE, cele mai abundente din ultimii 20 de ani, au ajuns pana in statul Queensland, din nord-est, cunoscut mai ales pentru PLAJELE SALE INSORITE si VREMEA SECETOASA, scriu vineri DPA si ziarul britanic The Telegraph.

In zona Blue Mountains de la vest de Sydney STRATUL DE ZAPADA este de 20 de centimetri, iar in alte parti nivelul atins este un record pentru ultimii 50 de ani, dupa cum au declarat locuitorii la postul de televiziune ABC.

CITESTE SI: COD GALBEN de CANICULA pentru SAMBATA, DUMINICA si LUNI

Mai multe sosele sunt IMPRACTICABILE in regiunea Blue Mountains, unde peste 9.500 de locuinte au ramas fara curent electric si scolile au fost inchise ca urmare a precipitatiilor si a temperaturilor scazute.

Multe persoane din Queensland au vazut pentru PRIMA DATA IN VIATA LOR ZAPADA IN FATA PROPRIILOR LOCUINTE, unde nu a mai nins de 29 de ani.

Meteorologii anunta o ameliorare a vremii pentru sfarsitul de saptamana, care va duce la topirea zapezii, dar estimeaza ca frigul va reveni in cursul saptamanii viitoare.

Sursa foto: telegraph